Home / NOVOSTI / HRONIKA / Predavanje za proizvođače mlijeka

Predavanje za proizvođače mlijeka

U okviru zimske škole za obrazovanje poljoprivrednika, Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS – Resor za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Doboj, organizovalo je 23. februara 2018. godine predavanje za proizvođače mlijeka. Osim poljoprivrednika sa područja opštine Modriča predavanju su prisustvovali i učenici Poljoprivredne škole SŠC „Jovan Cvijić“.

„U toku prošle godine obišli smo dosta farmi i uvidjeli da ima dosta dobrih praksi ali i ne tako dobrih primjera kada je u pitanju proizvodnja stočne hrane i gazdovanje sa živom stokom. Ukazali smo poljoprivrednim proizvođačima na te greške i  obradili ih  kroz predavanje. Cilj je da što uspješnije proizvode i spuste cijenu koštanja mlijeka na najnižu jer postoji prostor za poboljšanje“, izjavio je dr Dragiša Marković, predstavnik  Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Doboj.

„Oko dvadeset godina se bavim stočarstvom i mljekarstvom. Ovaj posao nije lagan ali se od njega može živjeti. Današnje predavanje za mene znači obnovu znanja i uvijek je korisno nešto novo čuti“, rekao je  Asim  Halilbašić, poljoprivredni proizvođač iz Tarevaca.

„Bavim se mljekarstvom oko petnaest godina i trenutno imam oko 50 grla. Na ovim predavanjima čujemo uvijek čujemo nešto novo što iskoristimo na našim farmama“, izjavio je Vojo Paljić, mljekar iz Borovog Polja.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...