Home / NOVOSTI / BiH / Projekat LIR: Javni poziv za dodjelu podrške za zasnivanje i proširenje proizvodnje soje u 2018. godini

Projekat LIR: Javni poziv za dodjelu podrške za zasnivanje i proširenje proizvodnje soje u 2018. godini

U okviru projekta „Lokalni integrisani razvoj“ (LIR), koji primarno finansira Evropska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), raspisan je “Javni poziv za učešće u aktivnostima zasnivanja i proširenja proizvodnje soje u 2018. godini”.

Ovim javnim pozivom se pozivaju sva fizička lica i registrovani poljoprivredni obrti sa područja jedinica lokalne samouprave Odžak, Orašje, Domaljevac-Šamac, Gradiška i Modriča da podnesu prijave za dodjelu podrške u okviru projekta LIR za zasnivanje i proširenje površina na kojim će se proizvoditi soja tokom 2018. godine.

Podrška koja će biti pružena odabranim korisnicima obuhvata dodjelu genetski nemodifikovanog sjemena soje (non-GMO) za pojedinačne parcele od min. 1 ha do max. 10 ha te obezbijeđenu stručnu podršku za proizvodnju soje od strane projekta LIR.

Fizička lica i registrovani poljoprivredni obrti koji ispunjavaju uslove mogu dostaviti prijave, uključujući i svu potrebnu prateću dokumentaciju (koja je navedena u dokumentu javnog poziva koji se može preuzeti ovdje) najkasnije do četvrtka, 15. marta 2018. godine do 17:00 sati.

Aplikacije se mogu dostaviti putem putem pošte ili direktno u UNDP ured u Sarajevu:

UNDP BIH, Projekat LIR

UN HOUSE

Zmaja od Bosne bb

71000 Sarajevo

Sve prijave koje se dostavljaju direktno ili putem pošte moraju biti predane u zatvorenoj koverti naslovljene na „PROJEKAT LOKALNI INTEGRISANI RAZVOJ – JAVNI POZIV ZA ZASNIVANJE I PROŠIRENJE PROIZVODNJE SOJE u 2018. GODINI“.

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja tokom perioda podnošenja prijava, podnosioci zahtjeva mogu direktno uputiti pitanja, upite i zahtjeve u pisanoj formi, na broj faksa +387 33 552 330 ili e-mail [email protected].

Izvor: undp.org / UNDP BIH

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...