Home / DAN OPŠTINE 2017. / Povodom Vidovdana, Dana opštine – Vidovdansko veče muzike, pjesme i folklora *(FOTO+VIDEO)

Povodom Vidovdana, Dana opštine – Vidovdansko veče muzike, pjesme i folklora *(FOTO+VIDEO)

Povodom  Vidovdana,  Dana opštine,  27. juna 2017. godine održano je Vidovdansko veče muzike, pjesme i folklora, na ljetnoj pozornici Srpskog kulturnog centra. Prije početka manifestacije Modričke mažoretkinje, Etno grupa „Vida“ i kulturno-umjetnička društva sa područja opštine Modriča prodefilovala su gradom u pratnji Banjalučkih trubača.

Veče muzike i folklora svojim najatraktivnijim igrama najavile su Modričke mažoretkinje a potom su nastupili Banjalučki trubači. Pjesmom Etno grupe „Vida“ zvanično je otvoreno Vidovdonsko veče muzike, pjesme i folklora.

Načelnik opštine Mladen Krekić pozdravio je prisutne i čestitao im Dan opštine.

Izvornim igrama i pjesmama iz Srbije i Republike Srpske  prisutnim građanima  se predstavilo pet kulturno umjetničkih društva sa područja naše opštine:
KUD „Zoran Tomušilović Dugo Polje-Botajica“, KUD „Modriča“ , KUD „Vranjak”,  KUD „Trebava“ Koprivna i KUD „Miloševac“.

Ulični basket u Modriči postao je tradicija i okuplja veliki broj takmičara i navijača iz Banja Luke, Doboja, Laktaša, Teslića, Kaknja, Dervente, Šamca, Odžaka i Modriče. Turnir je počeo u srijedu, 21. juna, a finalne utakmice su odigrane neposredno pred početak ove manifestacije.

Nagrade i priznanja pobjednicima petnaestog Vidovdanskog kupa u uličnom basketu uručio je načelnik Krekić.

U kategoriji pionira nagrade su osvojili:
1.mjesto – Konoba Vodenica

U kategoriji kadeta:
1. mjesto – „Club Underground“ Modriča
2. mjesto – „Club Net“ Derventa

U kategoriji juniora:
1. mjesto – „Caffe Street“ Modriča
2. mjesto – „VBS“ Teslić

U seniorskoj konkurenciji nagade su osvojili:
1. mjesto –  „Sport Caffe“ Laktaši
2. mjesto –  „Tropico“  Modriča


U izjavi za medije zamjenik načelnika Nikola Savić je rekao: „Ovo je tradicionalna manifestacija povodom Dana opštine na kojoj učestvuju kulturno-umjetnička društva, društva koja se bave muzikom, pjesmom i igrom i na taj način građanima čestitaju Dan opštine Modriča, čestitaju svima onima koji su ovih dana učestvovali na raznim manifestacijama. Ovo je završna manifestacija posvećena građanima  u čast Dana opštine. Sutra ćemo svečano otvoriti novosagrađeni vrtić, položiti cvijeće na spomenik palim borcima i održati Svečanu sjednicu SO Modriča.

Na kraju manifestacije prisutnima se još jednom sa pjesmom predstavila Etno grupa „Vida“. Manifestacija je završena narodnim kolom.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

 

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali isto dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Studio MDINFO PRODUKCIJA sp Modriča – modričainfo / Zlatko Huravik

Video je u pripremi i bit će ubrzo postavljen….

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...