Home / NOVOSTI / HRONIKA / Modričani se probudili, 30. juna trka na 10 km

Modričani se probudili, 30. juna trka na 10 km

Povodom Vidovdana, Dana opštine Modriča, Atletsko-rekreativni klub Modriča organizuje prvu Alfa uličnu trku na 10 kilometara.

Atletsko-rekreativni klub Modriča 30. juna od 20 časova, povodom Dana opštine Modriča, organizuje prvu Alfa uličnu trku na 10 kilometara, na kojoj će pravo nastupa imati svi aktivni i rekreativni sportisti.

Idejni tvorac i čovjek bez čijih napora trka ne bi zaživjela je Danilo Vasiljević, o kojem je MONDO već pisao.

Kako je tada istakao, želja mu je bila da animira ljude, prije svega svoje Modričane, a onda i ostale, da se okrenu sportu i zdravom načinu života. Sama organizacija ove trke potvrda je da je već sada u tome i uspio.

“Cilj prve Alfa ulične trke je promocija sporta i zdravog načina života u svim uzrastima. Trčanje je sve popularnije u svijetu, a ovakvi sportski događaji služe kao motivacija i prilka za druženje i upoznavanje novih ljudi i novih mjesta prvenstveno kod rekreativaca. Svi učesnici su pobjednici i zbog toga smo pripremili medalje za sve finišere”, rekao je Vasiljević, osnivač i predsjednik ARK Modriča.

Prema njegovim riječima, na startu se očekuje veliki broj takmičara.

“Nadam se da će ova trka privući veliki broj takmičara i gledalaca, kao i da ćemo prezentovati Modriču i Republiku Srpsku na najljepši način. Potrudićemo se da budemo dobri domaćini svim gostima i nadamo da će ovaj sportski događaj postati tradicionalan”, dodao je Vasiljević.

Dužina trke je 10 kilometara, koja se trči u dva kruga po pet kilometara ulicama Modriče. Start i cilj trke je na Trgu dr Milana Jelića.

Takođe, biće organizovane i trke za najmlađe, i to na 100, 200 i 600 metara, čime bi ukupan broj učesnika na Prvoj Alfa uličnoj trci u Modriči trebalo da iznosi oko 500.

Treba dodati da je trka večernjeg karaktera, a očekuje se oko 150 učesnika.

“Trka će u svom prvom izdanju imati međunarodni karatker. Najavljeni su takmičari iz zemalja okruženja. Promoter trke je bh. olimpijka Lucija Kimani, a takođe na trci će učestvovati i atletičari iz BiH i okruženja. Pored nagrađenih u generalnom plasmanu, takmičari će se rangirati prema uzrasnim kategorijama”, dodao je Vasiljević.

Prvoplasirani u muškoj i ženskoj konkurenciji, osim medalja, dobiće po 300 KM, takmičari koji trku završe na drugom mjestu po 200 KM; a trećeplasirani u obje konkurencije po 100 KM.

Autor: Bojan Jakovljević

Izvor: MONDO

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...