Home / DAN OPŠTINE 2017. / Povodom Vidovdana, Dana opštine – Konferencija beba, najmlađi svome gradu i prazniku *(FOTO+VIDEO)

Povodom Vidovdana, Dana opštine – Konferencija beba, najmlađi svome gradu i prazniku *(FOTO+VIDEO)

Po treći put u Modriči organizovana je Konferencija beba. Najmlađi stanovnici grada, djeca Javne predškolske ustanove „Naša radost“ , 26. juna 2017. godine kao i predhodnih godina  pjesmom i igrom  čestitali su svome gradu Dan opštine, na Trgu dr Milana Jelića.

Mališani iz vrtića su ovom prilikom izveli prigodan program kome je prisustvovao načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima i brojni građani. Nakon izvođenja programa prisutni su se mogli zasladiti tortom koja je priređena u čast Dana opštine Modriča -Vidovdana.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske zajedno sa opštinom Modriča i Turističkom organizacijom je organizator Konferencije beba. Na Konferenciji beba učestvovali su mališani koji su rođeni  u periodu održavanja dvije Konferencije. Između dvije Konferencije naš grad je brojniji za 167 beba. Za današnju Konferenciju prijavilo se 69 beba.

Na manifestaciji je organizovano takmičenje “Tate presvlače bebu”, na koje se prijavilo 12 očeva. Stakić Mlađan je otac koji je najbrže presvukao bebu. JZU „Gradska apoteka“ je pokrovitelj takmičenja, koja je za najspretnijeg tatu i njegovu bebu obezbijedila prigodnu nagradu.

Uslijedilo je takmičenje u puzanju. Pobjednik u brzom puzanju je Đureinović Dejan. Dejan je nagrađen poklon bonom Dječijeg butika „Ninin kutak“.

Kao što pravila nalažu svaka Konferencija ima svoje predsjedništvo , tako da je i danas izabrano tročlano predsjedništvo, i to:

  1. Kojić Todor, najmlađa prisutna beba,
  2. Vidović Vanja, najstarija prisutna beba i
  3. Paljić Aleksa, beba sa najviše braće i sestara.

Bebe u sve tri kategorije su dobile novčanu nagradu od opštine Modriča i prigodne poklone koje su obezbijedile JZU „Gradska apoteka“, Apoteka „Menta“ i Apoteka „Damjanović“. Svaka prijavljena beba je takođe dobila poklon, a mališanima iz vrtića je uručena korpa sa slatkišima.

Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča u izjavi za medije je rekao:“ Ponosan sam kada vidim koliko imamo male dječice, kojima se trebamo ponositi i diviti, a evo i novo predsjedništvo. Imamo sve ono što jedan grad treba da ima. Želim svim mališanima da mirno i lijepo provedu svoj život.“

“Ovo je druga po redu ovogodišnja konferencija beba, a prva je održana u Oštroj Luci prije par dana. Ministarstvo porodice, omladine i sporta poziva sve građane Republike Srpske da sarađuju na organizaciji ove manifestacije koja se organizuje od 2006. godine. Ove godine rekordan broj gradova organizuje Konferenciju beba”, rekla je pomoćnica ministrice porodice, omladine i sporta Bosiljka Bošnjak.

Na kraju manifestacije svi učesnici su se uključili u defile Svetosavskom ulicom.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video i album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali isto dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TVK3.
Foto: Studio MDINFO PRODUKCIJA sp Modriča – modričainfo / Zlatko Huravik

 

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...