Home / DAN OPŠTINE 2017. / Povodom Vidovdana, Dana opštine – Koncert Dječijeg hora Vrapčići *(FOTO)

Povodom Vidovdana, Dana opštine – Koncert Dječijeg hora Vrapčići *(FOTO)

Povodom Vidovdana – Dana opštine, 22. juna 2017. godine održan je koncert Dječijeg hora Vrapčići iz Banja Luke na Ljetnoj pozornici Srpskog kulturnog centra. Modrički mališani imali su priliku da uživaju, pjevaju i đuskaju uz pjesme ovog poznatog hora a i drugih izvođača.

Dječiji hor Vrapčići osnovan je 1993. godine u Banjaluci. Do sada su objavili 14 izdanja, sa preko 80 pjesama, na kojima se nalaze sve pjesme, spotovi i najznačajniji koncerti. Održali su mnogobrojne koncerte u zemlji i inostranstvu i učestvovali na festivalima dječije muzike gdje su osvojili i neke vrijedne nagrade. Pored toga učestvovali su na mnogo humanitarnih koncerata gdje su pomagali bolesnoj i nezbrinutoj djeci. Hor Vrapčići čine djeca uzrasta od 3-12 godina, i od osnivanja prošlo je kroz mnogo generacija preko 1500 članova.

„Dječiji hor Vrapčići je prijatelj sa opštinom Modriča već nekoliko godina. Večeras smo zajedno sa Vama proslavili Dan opštine. Nastupilo je oko 30 naših članova. Napravili smo miks pjesama, starih i novih,“ izjavio je Branislav Đaković, profesor muzike, dirigent hora Vrapčići.

„Ovo je manifestacija koju organizujemo povodom Dana opštine za mališane našeg grada. Dječiji hor Vrapčić je uveselio i uveličao obilježavanje predstojećeg praznika,“ rekao je zamjenik načelnika Nikola Savić.

 

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto : Studio MDINFO PRODUKCIJA sp Modriča – modričainfo / Zlatko Huravik

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...