Home / DAN OPŠTINE 2017. / Povodom Vidovdana, Dana opštine – Šahovsko prvenstvo penzionera * (VIDEO)

Povodom Vidovdana, Dana opštine – Šahovsko prvenstvo penzionera * (VIDEO)

Povodom Vidovdana, Dana opštine Modriča, 23. juna 2017. godine na trgu Dr Milan Jelića održano je Šahovsko prvenstvo u organizaciji Udruženja penzionera Modriča. Otvaranju prvenstva prisustvovao je načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima koji je povukao prvi potez i time zvanično otvorio Šahovsko prvenstvo za penzionere.

Načelnik Krekić je pozdravio prisutne, poželio im uspješno takmičenje i čestitao predstojeći praznik, Vidovdan. „Danas imamo druženje penzionera kroz takmičenje u šahu. Imali smo priliku da čujemo pjesmu i vidimo kolo koje su pripremile korisnice Centra za zdravo starenje u Modriči. Ove dane koji idu u susret predstojećem prazniku želimo da proslavimo sa svim generacijama našeg grada. Juče je bio dan u znaku aktivnosti za djecu. Sve događaje organizujemo na jedan dostojanstven način, ne želeći nikoga da uvrijedimo“, istakao je načelnik Krekić.

Na prvenstvu je učestvovalo  10 takmičara koji su igrali po sistemu svako sa svakim, te su na kraju ostvareni sledeći rezultati:

  1. mjesto – Slobodan Jelić
  2. mjesto – Savo Čajić
  3. mjesto – David Tanasić

Svi učesnici turnira su dobili zahvalnice a najbolji su dobili i skromne novčane nagrade.

Đorđe Nijemčević, predsjednik Udruženja penzionera u izjavi za medije je rekao: “Penzioneri sa ovim šahovskim prvenstvom žele da daju jedan skroman doprinos opštini Modriča koja u ove dane obilježava Dan opštine, Vidovdan.  Imali smo deset učesnika a nagrade su pripremljene za prvo, drugo i treće mjesto, kao i zahvalnice za sve učesnike. Zahvaljujem se medijima koji prate naš rad.”

Prilikom otvaranja prvenstva prisutnima se predstavila i Muzička sekcija „Centra za zdravo starenje“ Modriča.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Video je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...