Home / NOVOSTI / HRONIKA / Jovo Lukić plovi ka pečalbi

Jovo Lukić plovi ka pečalbi

DA GA PAMTE GOLMANI I U AUSTRIJI

MODRIČA – Jovo Lukić, sin nekadašnjeg prvotimca tuzlanske Slobode, šabačke Mačve i turskog Trabzonspora Mitra Lukića, trenutno se nalazi u Austriji. U ovoj evropski uređenoj i po sportskoj infrastrukturi razvijenoj zemlji pruža mu se prilika da nastavi karijeru.

„Evo me u Austriji Lustenau. Tu sam na probi. Radi se o klubu koji ima ambicije za plasman u viši rang. Ovde vredno radim, treniram. Znam da se od mene očekuje mnogo. Osećam se fantastično i verujem da ću opravdati očekivanja“, sasuo je u telefonsku slušalicu sa krajnjeg zapada Austrije.

Jovo Lukić je zvanično prvotimac dobojske Sloge, prvoligaša Srpske.

„Bilo mi je lepo u Doboju. Tu sam nadavao se golova i radovao povratku Sloge u prvoligaško društvo. Kao prvi strelac na drugoligaškom ‘zapadu’ postao sam najbolji mladi fudbaler u izboru Fudbalskog saveza Republike Srpske. Priznanje mladom sportisti mnogo znači, posebno kada stigne od tako važne organizacije“, govori Jovo Lukić.

Postao je prepoznatljiv po svom pesništvu igre, driblinzima i begovima, „slobodnjacima“, pogocima iz svih pozicija.

„Sloga je imala do sada dobar tim. Imao sam tu Selmira Mahmutovića, pa Duška Bećarevića, Gorana Lukića… Zlatni momci i super dobri igrači, pravi profesionalci. Čujem da je ‘Mahmut’ prešao u Zvijezdu 09. Bećarević je otišao svojim putem. Ja sam zvanično još član Sloge. Međutim, ovde sam u Austriji na probi i nadam se dobrom ishodu“, poručio je Lukić iz grada sa desne obale Rajne.

Poziva je bilo iz više klubova iz Premijer lige BiH, ali izostala je realizacija, transfer. Kom se carstvu privoleti?

„Pre nekoliko dana završio sam sa srednjim obrazovanjem. Od toga gde ću nastaviti karijeru zavisi gde ću nastaviti školovanje. Mlad čovek treba o tome razmišljati. Istina je da je bilo poziva iz više premijerligaških klubova i da je to ostalo negde na pola puta. Videćemo šta će biti, sve zavisi od toga kakav ću posao završiti ovde u Austriji“, nastavio je svoju priču plavokosi mladić.

Krajem novembra će navršiti 19 godina. Pred njim je ceo život i, verovatno, blistava karijera.

„Bio sam i u Crvenoj zvezdi. Radio nekoliko dana i kada je trebalo da odigram dve kontrolne utakmice, osetio sam jake bolove u leđima. Ispostavilo se da ništa nije bilo strašno, lekar mi je rekao da je to neminovnost od izrastanja. Bol u leđima je prošao, ali ja nisam ostvario prelazak u voljeni klub. Crvena zvezda je moj san. Verujem da ću ga dosanjati“, zaključio je Jovo Lukić, mladi fudbaler na probi u Austriji.

U komunikaciji preko žice…

Autor: Slađan JEREMIĆ

LUKIĆI – FUDBALOFILI
Lukići su istinski fudbalofili.
Lopta im se prosto lepi za nogu, ali i za dušu i srce. „Moj otac je bio poznati fudbaler. Onda je od njegove rođake sin Marko Petković do pre neki dan igrao u Crvenoj zvezdi. Miloš Lukić, sin je od mog brata od strica, ali i moja generacija. Ponikao je u Modriči i sada je u Odžaku, u fudbalu Federacije BiH. On i njegova sestra blizankinja Marica velika su mi podrška u svemu. Zatim, Nenad i Stefan Lukić bili su u mlađim selekcijama Partizana i u mladoj reprezentaciji Srbije. Nenad je sada u Zemunu, a Stefan u Americi. U dalekoj zemlji studira, videćemo šta će biti od njegove igre. Dakle, vidite da su Lukići iz Skipovca na planini Trebavi, istinski fudbalofili“, kaže Jovo Lukić.
Vidimo, zaista…
OTAC I SIN - MITAR I JOVO LUKIC

OTAC I SIN – MITAR I JOVO LUKIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...