Home / NOVOSTI / HRONIKA / Potpisani ugovori o stipendiranju studenata

Potpisani ugovori o stipendiranju studenata

U Plavoj sali Srpskog kulturnog centra, 4. januara 2021. godine organizovano je potpisivanje ugovora o stipendiranju novih studenata kojima je stipendija dodijeljena za akademsku 2020/2021. godinu. Događaj je organizovan u skladu sa preporukama i mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije.

Načelnik opštine Jovica Radulović pozdravio je prisutne, poželio  studentima puno sreće u budućem školovanju i životu,  te istakao da je današnji dan jedan od značajnijih za lokalnu zajednicu.

„Nastavili smo tradiciju iz predhodnog perioda, te ćemo i ove godine stipendirati 65 novih studenata. Obaveza svih nas koji rukovodimo opštinom Modriča a i Republikom Srpskom je  da pokušamo stvoriti uslove da se budući akademski građani nakon završetka studiranja vrate u svoje rodno mjesto i tu pokušaju naći zaposlenje. Na taj način ćemo svakako graditi bolju i ljepšu Modriču, kao i Republiku Srpsku“, izjavio je načelnik.

Opština Modriča je do sada stipendirala  1334 stundenata i taj broj se ove godine povećao za 65 novih i iznosi ukupno 1399.  U akademskoj 2020/2021. godini stipendija će se isplaćivati za 178 studenata.

U saradnji sa privrednicima sa područja naše opštine utvrđena su  deficitarna zanimanja, a to su studij mašinstva i studij elektrotehnike. Navedena zanimanja su po Konkursu bodovana sa dodatnih 30 bodova. Pravo za dodatno bodovanje na osnovu deficitarnog zanimanja ostvarilo je deset  studenata.

U ime studenata prisutnima se obratio i zahvalio na dodijeljenoj stipendiji Željko Tripić, student druge godine Elektrotehničkog fakulteta u Banja Luci.

„Za mene ova stipendija predstavlja veliki podsticaj a mojim roditeljima finansijsku pomoć u nastavku mog školovanja. Zahvalio bih se opštini Modriča što je prepoznala naš rad i trud“, izjavio je Tripić.

„Zahvalila bih se opštini Modriča na čelu sa Načelnikom na ukazanom povjerenju i dodijeljenoj stipendiji. Stipendija za nas znači mnogo u finansijskom smislu ali i kao motivacija da nastavimo ostvarivati rezultate“, rekla je Anja Jandrić, student druge godine Fakulteta organizacionih nauku, Univerziteta u Beogradu.

Studentima opštine Modriča  isplaćuju se stipendije u mjesečnom iznosu od 100 KM, s tim da se za 30 % uvećava studentima koji su u prethodnoj godini studija položili sve ispite i postigli uspjeh 8,00 i više, te iznosi 130 KM.

U 2021. godini za stipendiranje studenata iz budžeta opštine Modriča planirano je izdvajanje u visini od 200.000,00 KM.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...