Home / NOVOSTI / HRONIKA / Potpisani ugovori o stipendiranju studenata *(VIDEO)

Potpisani ugovori o stipendiranju studenata *(VIDEO)

U Skupštinskoj sali Opštine Modriča,  04. januara 2019. godine potpisani su ugovori o stipendiranju novih studenata kojima je stipendija dodijeljena za akademsku 2018/2019. godinu.

Potpisivanju je prisustvovao načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima. Načelnik Krekić je pozdravio studente, poželio im srećnu Novu godinu, puno uspjeha u daljem školovanju i rekao: „Jako sam srećan kada na jednom mjestu vidim ovoliko mladih i pametnih ljudi. Položili su prvu godinu i stekli pravo na malu finansijsku pomoć od opštine Modriča.  Nastojimo da stipendije budu na vrijeme i da na taj način pomognemo njihovim roditeljima u snošenju troškova. Studentima koji nisu ostvarili pravo na stipendiju pomoći ćemo u vidu jednokratnih pomoći.  Želim im svima da završe fakultete, da se ponovo vrate u svoj grada a do tada da budu mali ambasadori Modriče.“

 

 

Opština Modriča je do sada stipendirala 1209 stundenata i taj broj se ove godine povećava za 68 novih i iznosi ukupno 1277 stipendista. Na spisku opštinskih stipendista trenutno se nalazi ukupno 203 studenta.  U akademskoj 2018/2019. godini stipendija će se isplaćivati za 175 studenata, od kojih:

  1. 107 studenata iz ranijih godina i
  2. 68 novih studenata, a
  3. za 28 studenata trenutno miruje pravo na isplatu stipendije.

U saradnji sa privrednicima sa prostora naše opštine utvrđena su i deficitarna zanimanja i to : studij tehnologije – smjer obućarska tehnologija i dizajn, studij mašinstva, studij elektrotehnike i studij poljoprivrede- smjer hortikultura. Deficitarna zanimanja su bodovana sa dodatnih 30 bodova a to pravo ostvarilo je 5 studenata.

 

Na konkursu se ukupno prijavio 71 student. Prvobitno je odobreno 60 stipendija, međutim odlukom  načelnika opštine taj broj se povećao na 68.

Studentima opštine Modriča  isplaćuju se stipendije u mjesečnom iznosu od 100 KM, s tim da se za 30 % uvećava studentima koji su u prethodnoj godini studija položili sve ispite i postigli uspjeh 8,00 i više i iznosi 130 KM.

U 2019. godini za stipendiranje studenata iz budžeta opštine Modriča planirano je izdvajanja u visini od 200.000,00  KM.

„Ovaj Ugovor mi mnogo znači jer će mi stipendija dobro doći u toku daljeg studiranja. Značajna je podrška i našim roditeljima jer znamo da neko stoji iza nas a to je naša Opština“, rekao je Goran Savić, student druge godine Mašinskog fakulteta u Novom Sadu.

 

„Za mene ova stipendija mnogo znači a pretpostavljam i za ostale kolege studente iz više razloga. Prevenstveno što je opština Modriča uočila rad i trud koji smo uložili na fakultetu i nagradila nas u vidu ove stipendije. To će nas motivisati da i u narednom periodu nastavimo marljivo raditi“, izjavio je Slađan Stojić, student druge godile Fakulteta političkih nauka u Beogradu.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...