Home / NOVOSTI / HRONIKA / MODRIČA: DONATORI DARIVALI DJECU SA POSEBNIM POTREBAMA *(FOTO)

MODRIČA: DONATORI DARIVALI DJECU SA POSEBNIM POTREBAMA *(FOTO)

Novogodišnji i božićni praznici su i vrijeme darivanja i tada ljudi dobre volje iskazuju svoju humanost darivajući djecu, siromašne, ugrožene, bolesne… Tako je bilo i danas u Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama “Sunce Oberwallisa” u Modriči gdje su donatori darivali djecu ovog udruženja novcem i prehrambenim paketima a potom i novogodišnjim paketićima. U znak zahvalnosti mališani su izveli prigodan program.

O ovom događaju za portal Modričainfo više detalje je rekao Mirko Vidaković, predsjednik Skupštine Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima:
“Danas je u dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama izvršena podjela paketića i novčana pomoć za članove udruženja djece sa posebnim potrebama. Paketiće i novčana sredstva obezbijedio je i uručio naš sugrađanin Miroslav Vidaković koji živi i radi u Njrmačkoj. Ovo je već treća godina kako on sa svojim prijateljima iz Njemačke pomaže ovo udruženje. Ovoga puta podijeljeno je 30 paketića najmlađim članovima udruženja, i novčana pomoć za 25 porodica u iznosu od po 50 KM. Ovoj svečanosti prisustvovali su i njegovi prijatelji iz Njemačke gospodin Julijan i gospodin Lars. Danas je uručena još jedna donacija od strane “Biroa Delić” iz Modriče. Naime radi se o 6 prehrambenih paketa u vrijednost od 300 KM koje je donirala vlasnica biroa gospođa Mira Delić. Mi predstavnici udruženja se zahvaljujemo na uručenim donacijama i želimo puno sreće i uspeha donatorima u 2019 godini.” – izjavio je Mirko Vidaković.

Donator iz Njemačke, Miroslav Vidaković samo je kratko nadodao:
“Sa moje strane samo da se zahvaljujem svim ljudima koji su učestvovali, a posebno firmama Bächle i Hatec i sportskom društvu SV Zainingen, te da sam prezadovoljan sa organizacijom u ustanovi. Mi smo danas ispunili svoj zadatak jer vidjeli smo osmjeh na licu djece, a to je najbitnije.” – zaključio je Miroslav.

Nismo dobili izjevu gospođe Mira Delić, vlasnice “Biroa Delić” koja je danas takođe darivala ugrožene, ali znamo od ranije da to nije prvi puta, a takođe da je aktivna i finansijski pomaže raznim udruženjima na području Modriče.

Umjesto nekog zaključka, ponovit ćemo riječi donatora Miroslava Vidakovića:
“Mi smo danas ispunili svoj zadatak jer vidjeli smo osmjeh na licu djece, a to je najbitnije.”

I zaista je tako.

Autor / foto: Zlatko Huravik / Modričainfo

https://imgur.com/a/rijGWMo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...