Home / NOVOSTI / HRONIKA / Potpisan Sporazum o održavanju međunarodnog fudbalskog turnira u Šamcu i Modriči

Potpisan Sporazum o održavanju međunarodnog fudbalskog turnira u Šamcu i Modriči

U zgradi opštine Šamac, 17. februara 2021. godine potpisan je Sporazum o organizovanju i održavanju evropskog finala turnira „Champions Trophy“ (Trofej šampiona). Turnir na kome će učestvovati ekipe sa djecom uzrasta od 12 godina održaće se 22. i 23. maja 2021. godine na stadionima u Šamcu i Modriči.
Sporazum su potpisali: Jovica Radulović, načelnik opštine Modriča, Đorđe Milićević, načelnik opštine Šamac i Alexander Rakowitz, predsjednik Balkan Alpe Adria projekta iz Beča.

Sporazumom  su regulisana međusobna prava i obaveze. Turnir će okupiti ekipe iz cijele Evrope čiji je cilj plasman na  svjetsko finale „Champions Trophy“, koji se održava u Beču, od 18. do 20. juna 2021. godine, a koji okuplja ekipe sa svih kontinenata.

Alxander Rakowitz je istakao da su  svoje učešće na ovom turniru potvrdili francuski Olimpik iz Marseja, engleski Midlzboro, beogradska Crvena zvezda,  a čeka se potvrda još nekih renomiranih ekipa. Dolazak na ovaj turnir jedino je moguć preko kvalifikacionih turnira, koji će se ovog proljeća igrati u cijeloj Evropi.

Otvaranje turnira planirano je u Šamcu, utakmicom Crvena zvezda – Olimpik Marsej, poslije 30 godina i duela finala kupa šampiona u Bariju, a zatvaranje turnira je na stadionu „Dr Milan Jelić“ u Modriči.

Đorđe Milićević, načelnik opštine Šamac rekao je  da ukoliko epidemiološki uslovi ne dozvole organizovanje turnira Sporazumom je predviđen drugi termin održavanja.

Istakao je  da ga posebno raduje saradnja FK „Alfa Modriča“ i FK „Borac” Šamac, koji će takođe biti učesnici, te da je ovo prilika da se dvije opštine promovišu i predstave u pravom svjetlu, kao i cijela Posavina.

Jovica Radulović, načelnik opštine Modriča  je naglasio da ga raduje što Modriča i Šamac nastavljaju saradnju, na način da se sportska kulturna dešavanja vraćaju u ove opštine, te da se Modriča i Šamac pozicioniraju na mapi onih gradova koji se mogu pohvaliti organizacijom velikih sportskih događaja.

Podršku ovom projektu dao je i Petar Jelić, predsjednik Područnog fudbalskog saveza iz Doboja istakavši značaj ovog turnira za razvoj omladinskog fudbala na dobojskoj regiji.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...