Home / NOVOSTI / HRONIKA / Posjeta predstavnika Vlade i Konzulata Republike Srbije *(VIDEO)

Posjeta predstavnika Vlade i Konzulata Republike Srbije *(VIDEO)

Načelnik opštine Mladen Krekić organizovao je danas, 13. novembra 2019. godine prijem za predstavnike Vlade i Konzulata Republike Srbije. Prijemu su prisustvovali generalni konzul Republike Srbije u Banja Luci  Vladimir Nikolić, pomoćnik ministra za konzularne i pravne poslove u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije Aca Jovanović, predsjednik za školski sport Srbije Željko Tanacković, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Milutin Popović i zamjenik načelnika Nikola Savić.

Razgovarano je o funkcionisanju Konzularne kancelarije koja je u Modriči otvorena za Vidovdan ove godine, o unapređenju školskog sporta i drugim vidovima saradnje u okviru paralelnih veza između Republike Srbije i Republike Srpske.

„Predstavnici Generalnog konzulata Republike Srbije svakog drugog mjeseca dolaze u Modriču i primaju zahtjeve za prijem u državljanstvo Republike Srbije i druge zahtjeve. Odziv građana je zaista dobar. Za tri konzularna dana imamo preko 160 zahtjeva.  Prezadovoljni smo uslovima koje nam je lokalna zajednica omogućila“, istakao je gospodin Jovanović.

Načelnik Krekić je takođe izrazio svoje zadovoljstvo radom Konzularne kancelarije te se zahvalio gostima iz Republike Srbije koji su dali svoj doprinos za otvaranje i funkcionisanje kancelarije u Modriči. Zahvalio se Željki Tanackoviću na sportskoj opremi koja je nedavno donirana školama u Modriči, te istakao : „Bitno je  da se nastave njegovati izgrađeni  dobri odnosi i saradnja sa Republikom Srbijom.“

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...