Home / NOVOSTI / HRONIKA / USPJEŠNI KLUBOVI: KIK BOKS KLUB GVARDIJA MODRIČA *(FOTO+VIDEO)

USPJEŠNI KLUBOVI: KIK BOKS KLUB GVARDIJA MODRIČA *(FOTO+VIDEO)

Kick boks klub “Gvardija” jedan je od poznatijih i uzornijih sportskih klubova u Modriči koji postiže zapažene rezultate, te slijedeći tu činjenicu obišli smo ih na treningu da čujemo i njihovu priču.

Prilikom prvog dolaska u prostorije kluba zatekli smo mlađe kategorije na treningu te napravili par fotografija. Došli smo i sledeći put na trening starijih kategorija te porazgovarali sa trenerom i par članova kluba.

TRENING MLAĐIH KATEGORIJA

Trener kluba, Saša Živković je za portal Modričainfo ukratko ispričao istoriju kluba , sadašnje stanje, kao i njihove planove za budućnost:

– “Kik boks klub Gvardija osnovan je  u decembru 2011. godine i otad pa sve do sada imamo konstantno dobre rezultate, veliki broj medalja, kako na državnom i republičkom nivou tako na međunarodnom nivou. Trenutno u našem klubu imamo 35 članova. Pored mene kao treneri u klubu rade još Boris Marković i Sandra Živković koja je trenutno na trudničkom. Da naglasim, imamo i dva potencijalne reprezentativca i jednu reprezentativku a koji će se obratiti naknadno. Radimo podijeljeni u dvije grupe, po različitim uzrastima, a ima nas od 12 do 77 godina starosti. Treninzi su svakim danom tako da ko želi može uvijek da dođe nam se priključi, dobro je došao, a bitno je da je zdravo, kao što vidite ovde je zdrav duh u zdravom tijelu. Trudimo se da bude što bolje i da budemo što uspešniji. Zahvaljujemo se našam načelniku koji nam omogućio ovaj prostor gdje održavamo treninge svakodnevno, a nadam se da ćemo uzvratiti nekim dobrim rezultatom.” – rekao je Saša Živković.

SAŠA ŽIVKOVIĆ, TRENER

Potom smo razgovarali sa mladim talentovanim i perspektivnim članom Radetom Starćevićem, koji kaže:

– “Ja sam Rade Starčević, rođen sam 2004. godine. Kik-boksom se bavim od prošle godine. Do sada sam osvojio državno prvenstvo u Banja Luci  u kategoriji do 57 kg. Takođe sam osvojio i Balkanski Kup. U nastavku ću se truditi da ostvarim što bolje rezultate.”

RADE STARČEVIĆ

 

Na kraju smo razgovarali i sa talentovanom Irinom Šabić, a ona je izjavila:

– “Ja sam Irina Šabić, 2002. sam godište. Ovim sportom počela sam da se bavim prije dvije godine. Postigla sam veliki rezultate ,više puta prvak Bosne i Hercegovine, prvak Republike Srpske. Preporučila bi svima da nemaju predrasude prema ovome sportu jer svaka žena treba da se bavi bavim sportom radi svoje i zaštite. U ovom klubu najviše me privukla atmosfera i prijateljski odnosi između svih učesnika.”

IRINA ŠABIĆ

Članovi kluba rekli su ono osnovno, a dodat čemo samo detalj da je u Gvardiji svoj put slave otpočeo i Čedo Pantić, danas već poznati kik bokser na svjetskoj sceni. Nadati se da će još neko od talentovanih članova ovog kluba krenuti tim putem uspjeha i slave.

Mi im želimo još puno uspješnih nastupa i medalja.


TRENING STARIJIH KATEGORIJA

Autor / foto / video: Zlatko Huravik / Modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...