Home / NOVOSTI / HRONIKA / Posjeta porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima

Posjeta porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima

Povodom božićnih i novogodišnjih praznika službenici Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu opštine Modriča u saradnji sa Opštinskom boračkom organizacijom Modriča posjetili su 30. decembra 2019. godine porodice poginulih boraca i RVI koje  su smještene u domove za starija lica.

Ukupno je šest porodica smješteno u domove, od čega pet PPB i jedan RVI 5 kategorije.

„Svake godine, povodom božićnih praznika predstavnici Odjeljenja boračko – invalidske zaštite zajedno sa predstavnicima Opštinske boračke organizacije posjećuje porodice poginulih boraca, ratne vojne invalide ili borce VRS. Danas smo posjetili sve korisnike koji se nalaze u domovima. Nastavljamo tradiciju da za najradosnije pravoslavne praznike posjećujemo i posvećujemo pažnju našim korisnicima. Ovo su ujedno i posjete povodom 9. Januara, Dana Republike“, izjavila je Bosa Novaković, načelnik Odjeljenja za boračko – invalidsku zaštitu i opšte poslove.

Petković Spasojka i Marko iz Krčevljana, roditelji poginulog borca  Petković Rodoljuba (poginuo 1993. godine u  rejonu odbrane Donje Paležnice) smješteni su u Dom „Zenit“ u MZ Modriča 4.

„Ovdje nam je dobro, nemamo nikakvih problema. Zahvaljujem se na posjeti predstavnicima Opštine. Drago nam je što o nama neko brine i to nam mnogo znači“, rekao je Marko Petković.

„Ovo su tradicionalni obilasci. Mi imamo stalni kontakt sa našim korisnicima i na taj način pratimo njihove probleme i potrebe, te nastojimo da im olakšamo životne situacije“, rekao je Željko Terzić, predsjednik Skupštine Opštinske boračke organizacije.

Osim Petković Spasojke i Marka delegacija je obišla i:

  • Petrović Aleksa, otac poginulog borca Petrović Sime smješten je u Domu„Jović“, Kladari Donji;
  • Vasić Jovanka, majka poginulog borca Vasić Dragana smještena je u Domu “Jović“ Kladari Donji;
  • Đokić Jovana, majka poginulog borca Đokić Ilije smještena je u Domu „Borovi“, Modriča 4;
  • Panić Aleksa, otac dva poginula borca Panić Milutina i Bogdana smješten je u Domu „Borovi“, Modriča 4;
  • Stojan Simić, RVI 5 kategorije, smješten u Domu „Dana“ Dobrinja.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...