Home / NOVOSTI / HRONIKA / HO Srcem za Modriču sa prijateljima organizovala promociju knjige „100 Sizifovih pravopisnih pravila„ *(FOTO)

HO Srcem za Modriču sa prijateljima organizovala promociju knjige „100 Sizifovih pravopisnih pravila„ *(FOTO)

HO Srcem za Modriču sa prijateljima organizovala promociju knjige „100 Sizifovih pravopisnih pravila„

Večeras je u velikoj sali Srpskog kulturnog centra Modriča održana promocija knjige „100 Sizifovih pravopisnih pravila” i obrazovnih kartica „Sizifova pravopisna pravila” autora đakona Bojana Jokanovića. Pored promocije je u galerijskom prostoru upriličena i izložba ilustracija o Sizifovoj borbi za pravopis. U promociji su učestvovali protojerej-stavrofor Jadranko Stojanović, Milena Drpa, Gligor Muminović, članovi Omladinskog književnog kluba „Mladost”, kao i dječji hor pri hramu Svete Petke iz Garevca. Organizatori večeri bili su humanitarna organizacija „Srcem za Modriču”, SKC Modriča i OKK “Mladost.

O tome će nam nešto reći član HO SZM proto Jadranko:
-“Pored glavne djelatnosti koja je pomoć siromašnim i bolesnim na području Opština Modriča i Vukosavlje u statutu naše HO se nalazi i organizovanje raznih promocija, projekcija i humanitarnih koncerata. Vodeći se tim večeras smo u saradnji.sa prijateljima SKC i OKK Mladost organizovali promociju najprodavanije knjige međunrodnog Beogradskog sajma „100 Sizifovih pravopisnih pravila„ i time uključili Modriču u Sizifovu borbu za ćirilicu i pravopis. Hvala Modričo, idemo mjenjati se. Pozivamo sve vas koji želite da promjenite nazive vaših lokala, firmi…na ćirilično pismo.”

Vaša Srcem za Modriču

Izvor: Srcem za Modriču

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

TROPIC trke za djecu u sklopu 3. Ulične trke u Modriči *(FOTO+VIDEO)

Poslije godine dana pauze, usljed pandemije, trčanje se vraća na modričke ulice. Atletsko rekretivni klub Modriča, 10. jula po treći put organizuje atletsku uličnu trku u dužini od deset kilometara, ...