Home / NOVOSTI / HRONIKA / Posjeta ministra zdravlja i socijalne zaštite opštini Modriča *(VIDEO)

Posjeta ministra zdravlja i socijalne zaštite opštini Modriča *(VIDEO)

Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi RS Dragan Bogdanić, 28. marta 2017. godine boravio je u radnoj posjeti opštini Modriči.

Ministar je po dolasku u Modriču prvo posjetio Bolnicu za hroničnu psihijatriju, gdje je razgovarao sa rukovodstvom ustanove i obišao objekte Bolnice.

„Sa ministrom smo obišli objekte Bolnice koje smo renovirali proteklih mjeseci. U prošloj godini smo takođe imali značajne investicione projekte, prije svega bih istakao trajno rješavanje vode. Projekat rješavanja vode je koštao 15.000 KM, koji je finansirala jedna holandska humanitarna organizacija. Planovi za naredni period su veliki, a odnose se na poboljšanje uslova boravka pacijenata koji su smješteni u ovu ustanovu. Planirana je izgradnja novog objekta, zamjena unutrašnje i vanjske stolarije na objektima i još mnogo toga“, rekao je Milenko Đukić, direktor Bolnice za hroničnu psihijatriju.

„Danas smo u posjeti ovoj ustanovi da vidimo kako funkcioniše i sa kojim poteškoćama se susreće. Direktor je naveo mnogo toga što je u proteklom periodu urađeno, a u narednom periodu treba još mnogo toga da se završi.U ovakvim ustanovama je težak oblik liječenja i ja želim da se zahvalim rukovodstvu i svim zaposlenim na trudu koji ulažu, a siguran sam da će u narednom periodu imati i podršku Vlade RS“, istakao je ministar Bogdanić.

Nakon obilaska  Bolnice za hroničnu psihijatriju Ministar je posjetio Opštinu Modriča gdje je održao sastanak sa načelnikom opštine Mladenom Krekićem i njegovim saradnicima. Sastanku su prisustvovali i Milenko Đukić, direktor Bolnice za hroničnu psihijatriju i Goran Mlinarević, direktor Doma zdravlja Modriča. Razgovarano je o funkcionisanju Bolnice za hroničnu psihijatriju, Doma zdravlja i Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama.

„Zahvaljujem se ministru na dolasku. Žao mi je što direktor Fonda zdravlja nije bio u mogućnosti da danas prisustvuje ovom sastanku jer su teme jako bitne. Bitno nam je bilo da dobijemo informacije na koji način će funkcionisati Dom zdravlja nakon prelaska na trezorsko poslovanje. Dom zdravlja je u veoma teškoj finansijskoj situaciji i mi smatramo da se određene stvari moraju izmijeniti. Potrebno je održati sastanak sa direktorom Fonda zdravlja i pokušati iznaći rješenja. Određene stvari nisu dobro obuhvaćene sistematizacijom i moraju se ispraviti prije prelaska na trezorsko poslovanje. Razgovarali smo i o funkcionisanju Bolnice za hroničnu psihijatriju koja je takođe bitna za našu lokalnu zajednicu. Postavilo se i pitanje na koji će način funkcionisati Dnevni centri za djecu sa posebnim potrebama u Republici Srpskoj, jer to je jako osjetljiva kategorija i moramo dati sve od sebe  kako bi zaživjeli u potpunosti“, izjavio je načelnik  Krekić.

Ministar Bogdanić nakon sastanka u zgradi Opštine je istakao: „Drago mi je da smo danas uspjeli da razriješimo neke nejasnoće, pogotovo kada je riječ o uvođenju trezorskog poslovanja. Mislim da sam uspjeo da ubijedim direktora Doma zdravlja da uđe u pilot projekat trezora, kao jedna zdravstvena ustanova koja ima poteškoće u poslovanju. Naravno, potrebno je uraditi analizu da li su iscrpljene sve mogućnosti za racionalizaciju. Obzirom da Dom zdravlja u Modriči pruža usluge za dvije lokalne zajednice koje nisu istog stepena razvijenosti, predstavnici ove ustanove smatraju da nisu adekvatno vrednovani. Cilj nam je da ovu ustanovu dovedemo u trenutnu likvidnost i da narednim poslovanjem ne stavraju nove obaveze. Kada je riječ o dnevnim centrima moramo iznaći rješenje kako da funkcionišu ubuduće.“

„Danas je održan jedan značajan sastanak. Ministar i načelnik opštine su upoznati sa finansijskom problematikom i radom Doma zdravlja u Modriči. Uspostavili smo jasne zaključke i ciljeve, šta se na kom nivou mora učiniti kako bi se poboljšalo finansijsko stanje naše ustanove. Ja sam kao direktor dobio određena zaduženja a uključiće se i ministar i načelnik opštine.  Bilo je riječi i o novom trezorskom poslovanju primarne zaštite“, rekao je Goran Mlinarević, direktor Doma zdravlja u Modriči.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala RTRS.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...