Home / NOVOSTI / MODRIČA / Posjeta kolektivnom centru u Donjim Kladarima

Posjeta kolektivnom centru u Donjim Kladarima

U povodu Božića, 5. januara 2015. godine, predstavnici opštinske uprave, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i Ministarstva za izbjegla i raseljena lica u prisustvu sveštenika ove parohije Đorđa Lazića posjetili su  Kolektivni centar u Donjim Kladarima.

 

U Kolektivnom centru  smješten je 31 korisnik od čega je 19 samaca, 3 porodice po 2 člana i 1 porodica sa 6 članova. To su lica čija je imovina uništena. Pojedini korisnici ostvaruju određena prava i to: 5 penzionera, 8 korisnika novčane pomoći Centra za socijalni rad i tuđe pomoći i njege, 1 korisnik boračkog dodatka  i 1 RVI. Preostali broj njih 16 korisnika, od čega 4 maloljetne djece, nemaju vlastitih primanja, dok za 6 najugroženijih lica, starih i bolesnih Crveni krst besplatno obezbjeđuje hljeb svaki dan a paštete i nareske povremeno kako bi se prehranili.

Ovom prilikom su uručeni paketi sa hranom  i  higijenski paketi.
„U ime opštine Modriča i u ime načelnika opštine  svake godine povodom velikih praznika posjetimo korisnike Kolektivnog centra. To smo učinili i ove godine povodom Božića i donijeli skromne prehrambrene i higijenske pakete. I ne samo povodom velikih praznika, mi u ovaj Kolektivni centar dolazimo tokom godine po potrebi i u okviru naših mogućnosti radimo  na poboljšavanju uslova života ovih stanovnika.  Očekujemo da se 2015 godine  započne izgradnja nove stambene zgrade, odnosno stambenih jedinica kako bi se riješili ovi korisnici. To je projekat zatvaranja Kolektivnih centara na nivou države Bosne i Hercegovine i na nivou Republike Srpske i potpuno je izvjesno da će tokom godine početi izgradnja jedne stambene zgrade za korisnike ovog Kolektivnog centra“, rekla je Bosa Novaković, načelnica Odjeljenja za opštu upravu.

Kao i prethodnih godina opština je obezbijedila i plaća ložače za cijelu grejnu sezonu kao i domara tokom cijele godine koji vodi brigu o korisnicima Centra.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...