Home / NOVOSTI / MODRIČA / Posjeta gradu Fiscaglia u Italiji

Posjeta gradu Fiscaglia u Italiji

U periodu od 12. do 16. novembra 2014. godine, načelnik opštine Mladen Krekić, načelnica odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Alenka Savić, predsjednik Odbora za regionalnu i međunarodnu saradnju Branislav Đurić i predsjednik IPA regionalnog kluba Nedo Savić boravili su u radnoj posjeti gradu Fiscaglia u Italiji.

Razlog posjete je potpisivanje Povelje o bratimljenju između grada Fiscaglia i Modriče, kao i prisustvo na međunarodnom sportskom turniru Delta del Po, na kome su učestvovale ekipe iz našeg grada.

U novembru 2013. godine delegacija regije Emilia Romagna (Italija) boravila je u Modriči. Tom prilikom načelnik opštine Mladen Krekić i gradonačelnik opštine Migliaro Marko Roverati u zgradi opštine Modriče potpisali su Sporazum o prijateljstvu.

Od 01. januara 2014. godine opštine Migliaro, Migliarino i Masa Fiscaglia su se ujedinile u jednu opštinu Fiscaglia, i s kojom je potpisana Povelja o bratimljenju. Svečani čin potpisivanja, 15. novembra obavili su načelnik opštine Modriča Mladen Krekić i gradonačelnik Fiscaglie Sabina Mucchi i ovo je uzvratna posjeta gradu u Italiji.

U okviru posjete delegacija opštine Modriča obišla je važne privredne kapacitete regije Emilia Romagna, kao što su jedan od četiri pogona Toyote,  te fabrike za preradu mesa, koncentrovane stočne hrane, uzgajalište školjki i druge.
Posjeta se može smatrati veoma korisnom jer je dogovorena buduća saradnja na projektima Evropske unije iz oblasti privrede, kulture, razmjene mladih i drugih oblasti koje će povezivati ova dva grada.

Međunarodni sportski turnir Delta del Po održan je u terminu od 13. do 15. novembra, na kome su pored ekipa iz Francuske, Slovenije, Malte, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, na poziv organizatora učestvovale i dvije ekipe iz Modriče, ženska odbojkaška ekipa (uzrast ispod 16 godina) i fudbalska ekipa (2003-2004 godište). Ovaj turnir je prilika za susret mladih sportista iz regiona i njihovih vršnjaka iz Evrope. Nastao je prije četrnaest godina s ciljem da sport posluži kao društvena razmjena u procesu gradnje ujedinjene Evrope.

Delegacija naše opštine je prisustvovala takmičenjima i pružila podršku mladim modričkim sportistima. Zadnjeg dana posjete upriličena je zabava za sve učesnike Delta del Po.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe Opštine Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...