Home / NOVOSTI / HRONIKA / Posjeta gradonačelnika Banja Luke opštini Modriča *(VIDEO)

Posjeta gradonačelnika Banja Luke opštini Modriča *(VIDEO)

Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić, 28. avgusta 2019. godine boravio je u radnoj posjeti opštini Modriča i održao sastanak sa načelnikom opštine Mladenom Krekićem.

Sastanku u zgradi Opštine  su prisustvovali šef Kabineta gradonačelnika Milan Grubor, zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić te načelnici odjeljenja grada Banja Luka i opštine Modriča.

U uvodnom dijelu sastanka načelnik Krekić je informisao prisutne o izvršenju budžeta, realizovanim projektima na području lokalne zajednice u proteklom periodu kao i o planovima za naredni period.

Razgovarano je o više tema iz različitih oblasti, kao što je unutrašnje funkcionisanje lokalnih zajednica, rješavanje imovinskih pitanja, prikupljanje poreza, pripremanje projekata za naredni period i mnogim drugim temama.

„Zadovoljstvo mi je što sam danas imao priliku da sa načelnikom Krekićem i njegovim saradnicima razgovaram o nizu lokalnih tema. Banja Luka jeste glavni grad Republike Srpske ali mi nastojimo njegovati dobru komunikaciju sa drugim lokalnim zajednicama u Republici ali i van zemlje. Od svakoga se ima šta dobro čuti i naučiti. Danas smo se uzajamno informisali o projektnim zadacima u ovoj i predhodnim godinama, unutrašnjem funkcionisanju kao i  planovima za naredni period. U nastavku dana imaćemo priliku da razmijenimo dobre prakse između resornih odjeljenja“, istakao je gradonačelnik Radojičić.

„Veliko je zadovoljstvo ugostiti gradonačelnika Igora Radojičića i njegove saradnike. Imali smo priliku razmijeniti iskustva u različitim oblastima. Razgovarali smo o problemima sa kojima se susreću Banja Luka i Modriča a razmijenili i dobre prakse. Veliki problem kod njih kao i kod nas je naplata poreza i to moramo na neki način rješavati. Veoma mi je drago što će od danas pa ubuduće načelnici odjeljenja Banja Luke i Modriče imati još bolju saradnju i priliku da razmijene iskustva u svojim oblastima djelovanja“, izjavio je načelnik Krekić.

Nakon sastanka u zgradi Opštine delegacija je posjetina firmu „Tesla“ d.o.o. iz Miloševca koja se bavi izradom kuhinjskog i kupatilskog namještaja, kao i drugog namještaja po mjeri.

„Firma je osnovana 1980. godine. Vršimo izvoz za Švajcarsku, Njemačku i Austriju a posjedujemo svoje salone u Banja Luci, Bijeljini i Modriči. Najveći nam je problem zapošljavanja i u tom dijelu očekujemo pomoć od Opštine“, istakao je Goran Jovićević, direktor „Tesla“ d.o.o.

Posjeta je nastavljena obilaskom destilerije „Krušik“ d.o.o. Skugrić.

„Posjedujemo 35 hektara voćnjaka, skladišni prostor, hladnjaču i destileriju. Oko 50% naše prodaje je na tržištu u Bosni i Hercegovini a ostalo izvozimo u okolne zemlje. Pored destilerije okrenuli smo se i turizmu, te otvorili hotel „Monogram“. To je hotel sa četiri zvjezdice, kapaciteta 86 ležajeva. Posjedujemo i konferencijsku salu. Ovakve posjete nam puno znače s ciljem da se čuje za nas“, rekao je Vladimir Kostadinović, direktor prodaje.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...