Home / NOVOSTI / HRONIKA / IVAN MILINKOVIĆ: MODERNA VERZIJA SEVDALINKE *(VIDEO)

IVAN MILINKOVIĆ: MODERNA VERZIJA SEVDALINKE *(VIDEO)

Proteklih nedelja, saznali smo, da je Ivan Milinković napustio beogradski sastav ,, Legende”. Ovaj, 57.godišnji pjevač unikatnog glasa, odlučio je da napravi iskorak u karijeri. Sa novom energijom, novom ekipom studijskih saradnika, publiku je obradovao sa dvije numere.

Prva pjesma ,,Ibar ust’o protiv brega“, urađena je u saradnji sa orkestrom Dejana Petrovića i Big Bendom.  Za pjesmu koju prati autentična ekranizacija,  muziku je uradio Dragan Nikolić, na tekst Ivana Karaklića, uz aranžman Pedje Stojkovića.

Ne mogu reći da nije čudan osjećaj, da poslile toliko godina uspješne karijere, krećem sve iznova. Volim izazove, izraženi sam individualista i želim da muzički do srca slušalaca pošaljem šarolik spektar nota. Koncertno i studijski, želim da darujem publici mnogo toga novog, žanrovski raznolikog, da svaki susret, u svakom gradu, zajedno čekamo sa nestrpljenjem. U Bosnu kada dođem, beskrajna ljubav i srdačnost dočeka me u svakom biću, srca puna emocija i ljubavi darujete mi na dar. Ja se uvek iznova trudim da Vam višestruko tu privrženost, ljubav i emociju uzvratim. Pozdravljam sve posjetioce portala Modričainfo, pozivam Vas, da se uskoro vidimo u Modriči. Nestrpljiv sam, da zajedno ispišemo neke nove stranice muzike, ljubavi i naših susreta za uspomenu, izjavio je Milinković za naš portal.

Autori druge numere ,,Svenuće dunje” su poznati hitmejkeri Dušan Bačić i Bojan Dragojević. Pjesma je moderna verzija sevdaha, koja je rađena ciljano, kao pop numera obojena zvucima harmonike.

,,Od kraja septembra publika će imati priliku, koncertno, da čuje nešto što do sada nisam pjevao, uz pjesme koje su reference i najveći izazov za svakog pjevača. Sa publikom,uz moje nove pjesme,  prelistavaću muzičke spomenare, sjetiti se nekih divnih vremena i zajedno uživati u hitovima Tome Zdravkovića, Cuneta Gojkovića, Tozovca, Staniše Stošića, tradicionalne pjesme među kojima i sevdalinke! Uz muzičku podršku Pedje Stojkovića očekujte pregršt iznenađenja, od septembra, na kocertima pod nazivom “Veče sa Ivanom Milinkovićem”.Vidimo se i u Vašem gradu, dodaje radosno Milinković u zvaničnom saopštenju.

Za Modričainfo pripremio: PR tim Ivana Milinkovića.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...