Home / NOVOSTI / HRONIKA / Posjeta ambasadora Češke Republike

Posjeta ambasadora Češke Republike

Ambasador Češke Republike u Bosni i Hercegovini Jakub Skalnik posjetio je 12. oktobra 2016. godine opštinu Modriča i održao sastanak sa načelnikom opštine Mladenom Krekićem. Sastanku je prisustvovao i direktor Kulturno – sportskog centra u Modriči.

Kulturno sportski centar (KSC) predstavlja centar sportskih i kulturnih dešavanja na području opštine Modriča. U njegovom sastavu nalazi se sportska dvorana sa kapacitetom od oko 3.000 gledalaca, u kojoj se održavaju brojna i raznovrsna takmičenja i manifestacije, teniski tereni, otvoreni sportski tereni i teretana. Prostor KSC koriste i učenici SŠC „Jovan Cvijić“ u Modriči za održavanje časova fizičke kulture. Zbog višenamjenske i dugogodišnje upotrebe, nepovoljnih vremenskih uslova i skupog održavanja prostor KSC vidno je oštećen. Najveći problem predstavljalo je kopelit staklo na sportskoj dvorani, koje je bilo vidno oštećeno i dotrajali muški i ženski toaleti.

Iz Programa malih lokalnih projekata Češke Ambasade u Bosni i Hercegovini za 2016. godinu odobreno je 6 projekata.

Jedan od njih je i rekonstrukcija Kulturno – sportskog centra u Modriči. Ugovor o saradnji je zaključen u martu 2016. godine između Češke Ambasade u Bosni i Hercegovini i opštine Modriča.

U okviru projekta izvršeni su radovi na ugradnji novog kopelit stakla na mjesta gdje se staro nije moglo popraviti i adaptacija toaleta.

Vrijednost ugovora je 24.477 KM, od čega je učešće Češke Ambasade 17.134 KM, Opštine Modriča 6.119 KM i KSC 1.223 KM.

ambasador_ceske_posjeta_02

Drugi realizovani projekat je nabavka mašine za pakiranje za potrebe Poljoprivredne zadruge u Tarevcima. Za ovaj projekat Ambasada Češke je izdvojila 19.000 KM.

„Razlog posjete je prezentacija dva projekta koje smo realizovali u Modriči. Svake godine mi u BiH realizujemo šest do deset  malih lokalnih projekata a projekti koje je ponudila opština Modriča su bili jedni od najkvalitetnijih i zbog toga su odobreni“, izjavio je ambasador Češke Republike Jakub Skalnik.

„Zahvalio bih se Ambasadi Češke i naravno ambasadoru što su omogućili da se ova dva projekta realizuju. Radi se o kvalitetnim i ozbiljnim projektima. Objekat sportske dvorane posjećuje i koristi više hiljada ljudi sedmično. Drugi projekat, nabavka mašine za pakovanje je takođe veoma  bitan jer će se na taj način omogućiti  novo radno mjesto i proizvod koji će kvalitetniji ići na tržište. Nadam se nastavku saradnje kroz projekte bitne za lokalnu zajednicu“, istakao je načelnik Krekić.

ambasador_ceske_posjeta_03

Ambasador je u sklopu posjete obišao prostor Kulturno-sportskog centra i Poljoprivrednu zadrugu u Tarevcima.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...