Home / NOVOSTI / HRONIKA / Dobročinitelj Branko Vidić posjetio i darovao Centar za djecu sa posebnim potrebama

Dobročinitelj Branko Vidić posjetio i darovao Centar za djecu sa posebnim potrebama

Na Facebook stranici “Sunce Oberwallisa Modriča” naišli smo na objavu o posjeti Branka Vidića ovom Centru za djecu sa posebnim potrebama, i istu prenosimo u cjelosti.

dobrocinitelj-branko-vidicKao i svaki put po dolasku kući, naš dobročinitelj Branko Vidic nas je posjetio i donirao namirnice za djecu. Ovaj nesebični čovjek dobrog srca u kojem postoji samo iskrena želja za pomoć ovoj djeci uvijek nas obraduje svojim dolaskom. Poželjeli bismo da je ovakvih ljudi više i svijet bi bio puno bolji.
Želimo da pozdravimo naše drage ljude- donatore Josef Fux i Josefa Zubringena koji su nam izgradili ovaj objekat i unijeli kvalitetniji život, radost, osmijeh na licima djece, jer tu osjećaju pažnju, ljubav, toplotu i podršku od osoblja i volontera koji su takođe svojim humanim radom najviše doprinijeli da ovaj Centar radi i dan danas.
Naš i njihov najveći uspjeh je kada roditelj kaže da je osjetio veliki pomak kod svog djeteta odkad posjećuje ovaj Centar i da sa radošću iščekuju dolazak u svoj ”vrtić”, kako ga oni zovu.
Hvala našim dobrim ljudima.

Nemamo šta dodati, osim da ovakvi postupci zaslužuju pažnju i pohvalu od strane javnosti.
Stoga, i sa naše strane pohvale našem sugrađaninu i velikom humanisti Branku Vidiću.

Izvor: FB Sunce Oberwallisa Modriča

Obrada: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...