Home / MAGAZIN / SLAĐANOVE STRANICE / Ponedeljak – Dan fudbala

Ponedeljak – Dan fudbala

BANJA LUKA – U ponedeljak će u hotelu „Bosna“ u Banja Luci biti održana tradicionalna manifestacija „Dan fudbala“. Drugi nemaju takvu, ali ne zavide. Pozdravljaju je i sa posebnim poštovanjem gledaju na istinu. Ponešto i nauče.

Jer, „Dan fudbala“ nije obična manifestacija, nego prilika da se svaki put dostigne nešto novo, a stare vrednosti koje su poprimile dimenziju neprolaznosti dobiju mesto koje zaslužuju. Prema rečima Tome Marića, predsednika Žirija sastavljenog od sportskih novinara u Republici Srpskoj, najuglednijih poslenika profesije koja je toliko teška, ujedno i draga, kaže da je sve spremno za nesvakidašnji događaj.

-Fudbal osvaja ceo svet. Fudbal postaje, uistinu, više od igre. Fudbal u Republici Srpskoj prolazi kroz teško razdoblje, ali prolazi uspravno i časno, bez mnogo materijalnih sredstava i osnovnih sredstava za napredak i razvoj. Ipak, ne posustaje. Ovo što ćemo imati u Banja Luci i jeste simbol da se ne posustaje. Nagrade će dobiti najbolji, najzaslužniji, dobiće ih ljudi koji su u ovoj igri bili nesebični i davali sve od sebe. Ostaće zapisana ta imena za sva vremena po svojoj veličini. Nagrade nose naziv po velikim poslenicima i majstorima fudbala. To su dr Milan Jelić, Miljan Miljanić, Ilija Miljuš i od ove godine čuveni golman Ilija Pantelić. Može li fudbal da da više, zapitao se Tomo Marić.
Pre nekoliko godina, Fudbalski savez Republike Srpske i Sportski žurnal zakotrljali su lepu priču koja je izrasla do samog sportskog neba.

-Dan fudbala’ manifestacija koju Sportski žurnal organizuje zajedno sa FS Republike Srpske, pokazuje čvrstinu veza naroda sa desne strane Drine i naroda u Republici Srpskoj. Ona prevazilazi fudbalske okvire. To nisu samo nagrade najboljim u toj godini, nego podstrek da i drugi dostignu taj nivo i budu deo manifestacije koja je postala tradicija, rekao je Predrag Sarić, glavni i odgovorni urednik Sportskog žurnala.

„Dan fudbala“ nije samo obična manifestacija za podelu priznanja, nego priča u kojoj se afirmišu sve one vrednosti koje sport donosi, posluži za nova povezivanja, istinsku saradnju.

-Nagrađuju se zaslužni za prosperitet fudbala Republike Srpske i Republike Srpske u svakom pogledu. Na neki način, to je potvrda i sveukupnog rada FS RS u prethodnom periodu. On ide ispravnim putem, kaže Mile Kovačević, predsednik FS Republike Srpske.

U ponedeljak će sve biti kristalno jasno u kristalnoj Sali hotela Bosna u Banja Luci. Tačno u podne! U pravo vreme da se još jednom potvrdi  da je „Dan fudbala“ posebna i priča za sebe.
I sve ukuse…

Autor: Slađan Jeremić

Izvor: SPORTDC

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” Na ovogodišnjem sjajno organizovanom Košarkaškom turniru učestvovalo je 37 ekipa, od čega 23 seniorskih, devet juniorskih i pet ekipa veterana. Ekipa “Medic ...