Home / NOVOSTI / HRONIKA / Pomoć porodicama sa četvoro i više djece

Pomoć porodicama sa četvoro i više djece

Opština Modriča  organizovalo je danas, 29. avgusta 2019. godine podjelu vaučera za porodice koje imaju četvoro i više djece.

Vaučeri se odnose na nabavku školskog pribora za djecu iz pomenutih porodica koji pohađaju školu ili se nalaze na fakultetu. Obezbijeđeno je ukupno 284 vaučera za djecu iz 112 porodica, uz mogućnost da se u narednom periodu jave porodice koje eventualno nisu obuhvaćene trenutnom evidencijom. Vaučer se može iskoristiti u knjižari „Nova“, koja po Zakonu posjeduje tenderski ugovor sa opštinom Modriča u 2019. godini. Školski pribor potrebno je preuzeti u periodu od 29. avgusta do 30. septembra tekuće godine.

Događaju su prisustvovale i predstavnice Udruženja roditelja sa četvoro i više djece „Nada 4“, koje su dale svoj doprinos  u organizovanju prijema.

Načelnica Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Alenka Ilovčević obratila se prisutnima, zahvalila što su se odazvali pozivu, pohvalila rad Udruženja roditelja sa četvoro i više djece „Nada 4“, te istakla da će opština Modriča uvijek pomagati ove porodice koliko je to u njenoj mogućnosti.

Osim današnje pomoći djeci iz porodica sa četvoro i više djece je omogućen besplatan boravak u JPU „Naša radost“, upis u srednju školu je besplatan, u narednom periodu biće izmijenjena Odluka o stipendiranju studenata po kojoj će djeci iz ovih porodica biti omoguće na stipendija bez rangiranjaod opštine Modriča i drugi vidovi pomoći.

„Ja sam nedavno postala majka četvrtog djeteta i veoma sam prijatno iznenađena podrškom koju nam opština Modriča i Udruženje pružaju. Vrtić je besplatan, upis u školu takođe. Zaista sam zadovoljna i zahvalna“, istakla je Danijela Govedarica, majka četvoro djece.

„Ovaj vid pomoći za višečlane porodice mnogo znači. U današnje vrijeme kada su troškovi zaista veliki svaka pomoć dobro dođe, a pogotovo kada su pripreme za školu u toku. Podršku treba pružiti porodicama sa dvoje i troje djece a pogotovo onim koji imaju i više. Zahvaljujem  se opštini Modriča i Udruženju“, rekao je Nedeljko Goranović, otac četvoro djece.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...