Home / NOVOSTI / MODRIČA / Poklon za prvačiće

Poklon za prvačiće

Svake godine u modričkim osnovnim školama organizuje se prijem za učenike prvih razreda. Tim povodom načelnik opštine Mladen Krekić, načelnica odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Alenka Savić posjetili su 03. septembra Osnovnu školu  „Sutjeska“, a 04. septembra 2014.godine Osnovnu školu „Sveti Sava“ poželjeli učenicima srećan početak školovanja i uručili skromne poklone.

 

„Ovo je deseta godina kako organizujemo ove prijeme, i prilika da damo djeci podršku i poželimo puno uspjeha u školovanju. Žao mi je što je ove godine  manje djece upisano u prve razrede. Ali, ja ipak smatram da je to prolazno i da će nam učionice ponovo biti pune“, rekao je načelnik Krekić.

Učenici starijih razreda su priredili prigodan program kome su prisustovali predstavnici opštine, nastavnici, roditelji i učenici.  Direktor Osnovne škole “Sutjeska” obratio se prisutnima i poželio srećan početak nove školske godine a prvačićima početak školovanja. „Ovo je za nas svečan trenutak, trinaesta generacija učenika naše škole. Ove godine smo upisali 97 prvačića, malo više nego prošle godine, ali je to opet manji broj nego predhodnih godina. Imamo jedan problem s kojim se susrećemo a to je da će se sledeće godine smanjiti broj učenika u višim odjeljenjima. Tako ćemo umjesto četiri imati tri šesta razreda , u tom slučaju javlja se i višak prosvetnih radnika.“, rekao  je u izjavi za medije Duško Bogdanović, direktor OŠ „Sutjeska“.

U školskoj 2014/2015. godini u prvi razred upisano je  ukupno 195 učenika, od čega je u Osnovnu školu  «Sutjeska» upisano 97 učenika, a u Osnovnu školu «Sveti Sava“ 98 učenika.

„Srećni smo što smo upisali novu generaciju učenika, ali i tužni što ih je iz godine u godinu sve manje“,izjavio je Zlatko Lazić, direktor OŠ „Sveti Sava“ .

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...