Home / NOVOSTI / HRONIKA / Podjela sjemenskih paketa *(FOTO+VIDEO)

Podjela sjemenskih paketa *(FOTO+VIDEO)

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske realizuje vanrednu mjeru podrške poljoprivrednoj proizvodnji putem podjele sjemenskih paketa za potrebe malih poljoprivrednih gazdinstava. Opštini Modriča dodijeljeno je 185 paketa, koji su podijeljeni danas, 15. aprila 2020. godine.

„Vanredna mjera se realizuje iz projekta IFAD „Unapređenje konkurentnosti u ruralnim područjima“. Cilj je omasovljavanje poljoprivredne proizvodnje i uspostavljanje prehrambene bezbjednosti širom Republike Srpske. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede finansira cijeli iznos paketa da bi se podstakla proizvodnja što većih količina poljoprivrednih proizvoda za vlastite potrebe“, rekao je Dragiša Marković, predstavnik Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Doboj.

 

 

Prioritet u ovoj vanrednoj mjeri imaju socijalne kategorije: višečlane porodice, samohrani roditelji, osobe koje su sticajem okolnosti izgubile posao, materijalno neobezbijeđena domaćinstva koja nemaju redovna primanja, primaoci socijalne pomoći i ostale ranjive kategorije koje imaju na raspolaganju najmanje pola dunuma obradivog poljoprivrednog zemljištva.

Paket vrijednosti oko 200 KM sadrži: sjeme povrća, sadni materijal, mineralno đubrivo, vodotopivo đubrivo, rasad povrća i leđnu prskalicu.

 

„Zahvalio bih se resornom ministarstvu i Vladi Republike Srpske na  pomoći. Paketi su dodijeljeni ranjivim kategorijama na području opštine.  U paketu se nalazi sve što je potrebno da jedna porodica zasadi na nekih pola dunuma. Ovo je human gest u ovo nesretno vrijeme koje nas je zadesilo“, izjavio je načelnik opštine Mladen Krekić.

 

„Zahvalio bih se na pomoći koja će nam nam omogućiti da zasijemo poljoprivredne proizvode. Višečlana sam porodica“, rekao je Mihajlo Vidaković iz Botajice.

„Živim u višečlanoj porodici. Pomoć će nam više nego dobro doći za proljetnu sjetvu“, izjavio je Petar Kuzmanović iz Vranjaka.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Ovo su naši cideo snimci emitovani uživo na FB Modričainfo.

 

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Slike u boljoj rezoluciji možete poledati na našoj FB stranici Modričainfo.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...