Home / NOVOSTI / HRONIKA / Podjela paketa za domaćinstvo *(VIDEO)

Podjela paketa za domaćinstvo *(VIDEO)

Centar za socijalni rad u srijedu i četvrtak,  15. i 16. aprila realizuje akciju  podjele paketa pomoći socijalno ugroženim stanovnicima u Modriči.

Podijeliće se  300 paketa, od čega je „Đurić MBB“ Doboj donirao 200, a opština Modriča je obezbijedila dodatnih 100. Sadrže prehrambene namirnice i sredstva za higijenu.  Spisak sa socijalno najugroženijim licima sa područja lokalne zajednice formirali su Centar za socijalni rad i Udruženje penzionera na kome se nalaze: korisnici jednokratne novčane pomoći Centra za socijalni rad, korisnici tuđe njege i pomoći, višečlane porodice koje su lošeg materijalnog stanja, penzioneri sa najnižim penzijama i druge ranjive kategorije. Pakete  po mjesnim zajednicama uručuju zaposleni i volonteri Centra za socijalni rad  kako bi ubrzali i olakšali isporuku.

„Ovih dana se provodi akcija podjele paketa pomoći. Centar za socijalni rad provodi akciju  uz podršku Vlade Republike Srpske i opštine Modriča. Penzioneri sa najnižim penzijama će dobiti paket pomoći.  U ovoj teškoj borbi protiv virusa korona pokazalo se jedno zaista veliko jedinstvo na nivou opštine i Republike Srpske“, istakao je Đorđe Nijemčević, predsjednik Udruženja penzionera Modriča.

„Hvala svima koji su omogućili pomoć, da budu živi i zdravi. Veoma sam iznenađena. Želim da svi budemo zdravi u ovo vrijeme bolesti“, rekla je Jovanka Bijelkić, penzionerka iz Skugrića.

„Velika zahvalnost svima na paketu pomoći. Ranije sam dobila i novi krov nad glavom i sad mi je zaista dobro“, izjavila je Sofija Vidović iz Modriče.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...