Home / NOVOSTI / HRONIKA / Sjednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Sjednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Sjednica Opštinskog štaba za vanredne situacije održana je danas, 14. aprila 2020. godine  sa početkom u 11,00 časova.  Komandant Štaba informisao je prisutne da se od juče u Modriči nalazi jedno lice oboljelo od virusa korona. U karantinu je smješteno 21 lice, od kojih se za devet lica danas očekuju  rezultati  i ako budu negativni oni odlaze u kućnu izolaciju. Pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 70 lica, a za 658 lica je istekao zdravstveni nadzor. Na Štabu se diskutovalo i o kretanju lica van mjesta prebivališta u dane vikenda i predstojećih praznika, kao i obavezi lica koja dolaze iz inostranstva u Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku.

Analizirane su dosadašnje mjere i donesen Zaključak o produženju do sada donesenih mjera, koje se odnose na zabrane i ograničenja rada određenih djelatnosti.

ZAKLJUČAK

o produženju primjene zaključaka

  1. Ovim zaključkom produžava se primjena zaključaka koje je donio Opštinski štab za vanredne situacije:
  • Zaključak o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u opštini Modriča broj 02-85-9/20 od 1.4.2020. godine.
  • Zaključak o ograničenju rada drogerija u opštini Modriča broj 02-85-10/20 od 7.4.2020. godine.
  • Zaključak o ograničenju rada zelene i stočne pijace u Modriči broj 02-85-11/20 od 10.4.2020. godine.
  1. Zaključci iz tačke 1. ovog zaključka primjenjivaće se do 27.4.2020. godine.
  2. Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja, a objaviće se u Službenom glasniku opštine Modriča.

„Danas nismo donosili nove mjere, samo smo produžili postojeće do 27. aprila. Danas smo otvorili zelenu pijacu pod određenim uslovima i obavezom nošenja zaštitnih maski i rukavica. U predhodnom periodu imali smo troje zaraženih, koji su izliječeni. Od juče imamo novo lice koje je zaraženo ali nije imao veći broj kontakata, što je dobro. Trenutno se nalazi u bolnici u Banja Luci. Predstojeći praznik treba da provedemo isključivo u krugu porodice. Ukoliko budemo disciplinovani, blago umanjenje mjera možemo očekivati posle svetkovina u maju mjesecu. Čestitao bih svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti predstojeći veliki praznik Vaskrs“, istakao je načelnik Krekić.

„Lice iz Modriče koje je zaraženo  6. aprila javilo se u Dom zdravlja sa simptomima povišene tjelesne temperature. Lice nije ulazilo u Dom zdravlja, jer imamo blok koji je namijenjen za eventualno zaražene pacijente. Ljekar je pod opremom pregledao lice i uputio u bolnicu Doboj. Prebačen je u Banja Luku, te smo dobili nalaz da je pozitivan na viris korona“, izjavio je Darko Stefanović, direktor Doma zdravlja.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...