Home / NOVOSTI / HRONIKA / Početak asfaltiranja gradskog prostora „Tržnica“ *(VIDEO)

Početak asfaltiranja gradskog prostora „Tržnica“ *(VIDEO)

U subotu, 30. jula započeli su radovi na asfaltiranju saobraćajnica i parking površina prostora „Tržnica“. U narednih nekoliko dana očekuje se završetak asfaltiranja prvog dijela i puštanje u funkciju tog dijela.

Radovi na jednoj od najvažnijih kapitalnih investicija u 2016. godini, uređenju prostora „Tržnica“ počeli su 31. maja 2016. godine. Vrijednost radova je 458.300 KM. Projekat se realizuje od kredita koji je odobrila Vlada Republike Srpske, a opština Modriča je dobila podkredit po veoma povoljnim uslovima.

trznica_pocetak_asfaltiranja_02

„Danas smo ovdje prisutni i vidimo da su počeli završni radovi na uređenju ovog prostora, počelo je asfaltiranje i samim tim privođenje kraju uređenja ovog prostora. Očekujemo da se radovi i na ovim drugim dijelovima u narednim danima završe. Ovo je kapitalna investicija za opštinu Modriča, a ovo je bio najneuređeniji dio grada i sigurno da će ovo doprinijeti rasterećenju saobraćaja odnosno parkiranja na prostoru opštine odnosno grada. Svakako će ovo doprinijeti i boljem uređenju prostora i zadovoljstvu samih građana koji stanuju ovdje i koji dolaze ovdje na pijacu odnosno tržnicu,“ izjavio je Nikola Savić, zamjenik načelnika opštine Modriča.

Obuhvat uređenja saobraćajnica i parking površina je 10.000 m2 od čega je: asfalt 6.500 m2, popločanje 1.000 m2, trotoari 400 m2, humuziranje 1.100 m2. Na prostoru „Tržnica“ biće obezbijeđena tri parking prostora sa ukupno 213 parking mjesta. Uređenjem ovog dijela grada olakšaće se funkcionisanje saobraćaja i parkiranje.

trznica_pocetak_asfaltiranja_03

Izvođač radova je DOO „Geokop“ Derventa.
„Ovi radovi su tek u polovini, imamo krakove 4 i 5 koji su još u pripremi gdje treba uraditi oborinsku odvodnju, kanalizaciju, drenaže i slivne rešetke. Ovdje na ovom potezu smo uradili 250m nove kanalizacije koja nije vezana sa fekalnom, direktno ide u oborinske vode. Imali smo problema sa podzemnim kanalizacijama, nema metra kvadratnog gdje nismo našli staru instalaciju koja nije obilježena. To nam je stvarno probleme tako da smo 30% ručno odradili iskopa koje smo planirali mašinski. Kao što vidite radovi se odvijaju po planiranoj dinamici. Na zodovoljstvo građana i naše zadovoljstvo ovaj parking će biti u funkciji sljedeće sedmice. Kompletan završetak radova prema dinamici je planiran za šest mjeseci ali u tih šest mjeseci ulazi i krak 4 i krak 5, rasvjeta, aparati za naplatu i ostalo,“ rekao je Jovo Ikanović, poslovođa gradilišta.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...