Home / MAGAZIN / AUTO-MOTO / Počela izgradnja kružnog toka

Počela izgradnja kružnog toka

MODRIČA – U Modriči je počela izgradnja raskrsnice sa kružnim tokom, u koju će iz opštinskog budžeta za kapitalne investicije u ovoj godini biti uloženo oko 90.000 KM, rekao je Srni načelnik ove opštine Mladen Krekić.

Krekić je istakao da će izgradnjom kružnog toka, druge ovakve saobraćajnice u Modriči, biti smanjene gužve i poboljšana bezbjednost učesnika u saobraćaju u dijelu grada u kome se nalaze osnovna škola, dva tržna centra, veliki broj trgovina i ugostiteljskih radnji.

– Do 28. juna, Dana opštine, kružni tok će biti izgrađen i pušten u saobraćaj – rekao je Krekić.

On je naveo da su sugestije za izgradnju kružnog toka uputili građani na javnim raspravama o kapitalnom budžetu za ovu godinu.

Na odluku o ovom kapitalnom ulaganju, dodao je, uticao je i pozitivan efekat raskrsnice sa kružnim tokom izgrađene prošle godine, u Modriči poznatoj kao “kružni prema Rafineriji”.

Модрича - почела изградња кружног тPrečnik kružne raskrsnice biće 30 metara, sa saobraćajnom trakom širokom sedam metara i zelenom površinom unutar raskrsnice prečnika 13 metara.

Izvođač radova je preduzeće “Geokop” iz Dervente, dok je projektnu dokumentaciju izradilo preduzeće “ATPI” iz Doboja.

Iz Odjeljenja za urbanizam, komunalnu djelatnost i ekologiju saopšteno je da će ulice Gavrila Principa, poznata kao “dupla ulica”, i Dositeja Obradovića, ulica prema autobuskoj i željezničkoj stanici, do puštanja u saobraćaj, u zoni izvođenja radova biti zatvorene za sva vozila.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...