Home / DAN OPŠTINE 2017. / Peta regata uz dan Modriče – učestvovalo 70 takmičara

Peta regata uz dan Modriče – učestvovalo 70 takmičara

 

MODRIČA – U okviru svečanosti posvećnih Danu opštine Modriča u Modriči je danas održana peta Regata na reci Bosni. Organizator svojevrsne sportsko – turističke manifestacije bio je Ronilački klub „Vidra“ iz Modriče.

Peta regata krenula je od Podnovlja, sa granice opština Doboj i Modriča i vozilo se do starog mosta u Modriči . Stazu dugu oko deset kilometara učesnici su prešli za oko sedam časova.

Na regati je  učestvovalo preko 70 zaljubljenika u prirodu sa dvadesetak čamaca. Svi su bili oduševljeni lepotama reke Bosne u ovom delu njenog toka.

„Bosna je reka koja nije iskorištena u Modriči i treba je više promovisati. To činimo kroz regatu. Da dođemo, da vidimo reku, da je očistimo. Potrebna nam je svima, čista i uredna“, rekao je Darko Purić iz Ronilačkog kluba „Vidra“ Modriča.

Gosti sa strane

Pored Modričana, u regati su učestvovali gosti iz više gradova u RS i BiH. Neki od njih se slažu da su upoznali još jedan deo prirodnih lepota ovih prostora.

„Dolazim iz Istočnog Sarajeva. Prvi put učestvujem ovde. Ovo je sve fenomenalno, trasa je bila odlična, vreme je poslužilo. Družili smo se, pokazano gostoprimstvo, ispoljena lepota. Bosna je meni lepa od izvora do ušća“, rekla je Nevenka Grabovac.

Najmlađi učesnik bio je Marko Šarčević, svega mu je 11 godina.

„Jako volim reku. Super mi je prošao dan. Dosta smo se vozili, bilo je fantastično i straha od vode nije bilo“, rekao je dečak.

Regata polako postaje tradicionalna svečanost uz Dan opštine Modriča. Osim toga, ova manifestacija je svojevrsna turistička atrakcija Modriče, zbog čega ima  podršku lokalne zajednice.

„Uz notu druženja, regata će poslužiti i za pomake u turističkom životu Modriče. Imamo šta gostima pokazati, a sve ovo predstavlja spoj čoveka sa prirodom. Još ako nam je stalo do zdrave prirode, blago nama“, rekao je Mladen Krekić, načelnik Modriče.

UĆEŠCE U REGATI UZEO I NAČELNIK MODRIČE MLADEN KREKIĆ

U okviru regate, organizovano je druženje svih učesnika regate kod ribarske platforme u selu Botajica. Učesnici ove manifestacije obećali su novo druženje naredne godine uz Dan opštine Modriča.

Autor: Slađan JEREMIĆ

 

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

U nove školske avanture uz Tropic i mojMarket i super nagrade

Period priprema za novu školsku godinu nerijetko zna biti stresan. Kako biste bez muke opremili svoje školarce za novu školsku godinu i spremno dočekali prvo školsko zvono, domaći trgovački lanac ...