Home / DRUGI PIŠU / HUMANITARNA ORGANIZACIJA ,,SRCEM ZA MODRIČU“ POMOGLA LIJEČENJE DANIJELE BLAGOJEVIĆ, POMOZITE I VI !

HUMANITARNA ORGANIZACIJA ,,SRCEM ZA MODRIČU“ POMOGLA LIJEČENJE DANIJELE BLAGOJEVIĆ, POMOZITE I VI !

Kada nas je zadesila vijest o bolesti naše sugrađanke Danijele Blagojević našli smo se zatečeni kao i svi građani Modriče.Danijela Blagojević a u Modriči poznata kao Maja, 84.godište, majka jednoga maloljetnoga dijeta ..
Maja je za nju jednoga običajenog dana krenula u posjetu kod prijatelja i iznenada se iz čista mira srušila. Brzom reakcijom doktora iz modričke hitne pomoći Maja je prevežena u dobojsku bolnicu odakle biva upućena u Klinički centar u Banja Luci. Kako nam reče njen suprug, a to nam potvrdi i Majin brat doktori su utvdili da je Maja doživjela tzv. plućnu emboliju, pri čemu je tromb koji je se pojavio tom prilikom prošao kroz sve organe i nanosio im štetu.
Danijela se od trenutka pada do današnjeg dana nalazi u komi. Nakon što su sanirane posljedice embolije, Danijela je prebačena na kliniku u Gradišci koja je specijalizovana za liječenje osoba koje se nalaze u komi. Za liječenje Danijele neophodni su lijekovi koji stimulišu mozak i pomoću kojih se pokušava probuditi iz kome. Neophodne lijekove porodica Blagojević preko prijatelja nabavljaju iz Austrije. Samo jedna doza toga lijeka košta 300 eura.
Kada smo saznali za sve ove činjenice na hitnom sastanku Izvršnog odbora,donešena je jednoglasna odluka da pomognemo ovoj ženi i odmah zadužuju se podpresjednik HO,,Srcem za Modriču“, Mitar Kršić i član Izvršnog odbora Aleksandara Zarića da uruče po hitnom postupku ovoj porodici 600 konvertibilnih maraka koje će biti iskorištene za kupovinu doze lijeka za Danijelu Maju Blagojević.
–  ,,Danas smo Aleksandar Zarić i ja kontaktirali brata od Danijele, Dejana Dujića i uručili mu 600 konvertibilnih maraka.P ošto smo upoznati sa čitavo situaciom, što putem prijatelja, što kontaktom sa članovima uže porodica Blagojević i Dujić odmah smo odlučili da pomognemo ovim čestitim ljudima koliko je u našoj moći. Nadamo se da će ovaj novac koliko toliko pomoći u liječenju Danijele i da će se uskoro probuditi iz kome koja je zadesila. Porodicama Blagojević i Dujić želim da istraju u borbi za zdravlje Danijele i da se skupa raduju njenom izlečenju, dok pozivam sve ljude dobre volje koji žele pomoći da kontaktiraju porodice Blagojević ili Dujić lično ili da kontaktiraj HO,,Srcem za Modriču“ pa bi vas mi uputli na koji način da pomognete Danijeli,jer današnji novac je dovoljan tek za jednu dozu lijekova koja je neophodna za liječenje Danijele“  – istekao je Mitar Kršić podpredsjednik HO,,Srcem za Modriču“

Vaša Srcem za Modriču

Izvor: Srcem za Modriču

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...