Home / NOVOSTI / HRONIKA / Penzionisani bračni par iz Skugrića rešio višegodišnji problem *(FOTO+TONSKI PRILOG)

Penzionisani bračni par iz Skugrića rešio višegodišnji problem *(FOTO+TONSKI PRILOG)

Voda ugasila nevolje Milenkovića
Troškove izgradnje arteškog bunara snosilo preduzeće „Alfa“

MODRIČA – Penzionisani bračni par Milenković iz Skugrića kod Modriče godinama je kuburio s nedostatkom pitke vode. Pre nekoliko dana taj problem je rešen. Fabrika obuće „Alfa“ finansirala je troškove izgradnje arteškog bunara dubine 63 metra. Milenkovići zadovoljni, svesni da će im jesen života sada biti lepša.

Profesor istorije u penziji, Milutin Milenković je sa suprugom Cvjetom podigao dom u Skugriću, a ne u rodnoj Šumadiji. Područje Skugrića i Modriče prirasli su mu za srce, te je odlučio da ostatak života provede u ženevini. Kuća je nikla od profesorske plate, ali vode nigde nisu našli.

MILENKOVIĆ PORED JEDNE OD BUŠOTINA GDJE VODE NIJE BILO

„Ovde u Skugriću supruga i ja živimo od 2002.godine. Do sada smo kopali četiri bunara ukupne dubine 77 metara. Jedan je bio dubok 36 metara. Nigde ni kapi vode, a troškovi kopanja bili su ogromni. Sada smo rešili svoje muke. Imamo bunar od 63 metra. Protočna voda sa 1.200 litara na sat. To bi trebalo da koristi za desetak domaćinstava, računajući i ljudstvo i stoku“, priča Milutin Milenković (74).

Cvjeta je narušenog zdravlja. Ipak, pokretna je, zahvaljujući ortopedskim pomagalima.

„Imam 73 godine. Oboje smo zašli u godine. Nisam dobrog zdravlja. Leti se može nekako i doći do vode, ali kako preko zime kada sneg zapada, nikako. I šta će biti za pet ili deset godina, ako budemo živi? Voda je nešto što se rečima ne može objasniti. Zato smo sada jako srećni i zadovoljni“, kazuje Cvjeta Milenković.

U ljudskoj misiji

Sve bi bilo teže realizovati, da visok stepen društvene odgovornosti nije pokazala fabrika za proizvodnju obuće „Alfa“ čiji direktor Ilija Jevtić kaže da je lep osećaj pomagati licima koji pomoć trebaju.

MILENKOVIĆI I ILIJA JEVTIĆ

„Kao mnogo puta do sada, znao sam da dobrim ljudima treba pomoći. Čuo sam da imaju velike probleme oko nestašice vode. Dobili su sada bunar od 63 metra dubine. To je za mene humanost, voda je jako važna. Nema života bez nje. Čini me srećnim kada ih sada, u njihovim godinama, vidim toliko srećne. Bilo bi dobro da svi koji mogu, da pomognu ljudima koji vodu nemaju, da dođu do nje“, rekao je Ilija Jevtić.

Supružnici Milenković srećni su i zadovoljni, zahvalni donatorima.

„Presrećni smo. Hvala supružnicima Jevtić. Njihovo preduzeće ‘Alfa’ za nas su i alfa i omega. Voda u kući, to je zakon. Hvala im do neba. Za nas to mnogo znači“, zaključio je Milutin Milenković.

U izgradnju arteškog bunara fabrika „Alfa“ uložila je 9.300 maraka, dok su Milenkovići obezbedili pumpu za izvlačenje vode.

Slađan JEREMIĆ
sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...