Home / MAGAZIN / SLAĐANOVE STRANICE / Pehar bez vitrine

Pehar bez vitrine

ŠAMAC – Samo pre godinu dana, šamačkom Borcu je pretilo ono najgore – da nestane! U nezapamćenim poplavama stradali su klupske prostorije i sportska oprema, klupska arhiva, glavni i pomoćni tereni.

Stradalo je sve!

Međutim, klub koji postoji 96 godina izdigao se iznad svih nevolja, prošetao se drugoligaškim „zapadom“ i ostvario povratak u Prvu ligu Republike Srpske.Složni ljudi sve mogu.

„Odmah nakon poplava, krenuli smo u radove. Danas imamo osposobljene glavni i pomoćni teren, atletsku stazu. Imamo seniorski tim i sve mlađe selekcije, imamo sportsku opremu. Imamo željene rezultate. Međutim, nismo ušli u implementaciju sredstava od FIFA i UEF-a u iznosu između 250.000 i 280.000 maraka. To je namenjeno u službene prostorije i tribine na stadionu u Šamcu“, kaže Svetozar Evđić, potpredsednik Borca.

Na šta se troši vreme? Vredi li čekati?

„Čekamo metodologiju od strane stručne Komisije FS BiH o načinu utrošila tih sredstava. Projektna dokumentacija bila je spremna odmah nakon poplava. Ostaje da postavimo ogradu, ostaju još neki projekti. U priči smo sa IPA fondovima, radi se o prekograničnoj saradnji Srbije i BiH. Uključićemo se u taj program i pokušaćemo infrastrukturu gradskog stadiona završiti na takav način. Ako ne, razmišljamo i o drugim načinima i to smo kandidovali prema određenim institucijama Vlade RS. Jednostavno, naš cilj je da ovaj sportski objekat vratimo njegovoj potpunoj nameni. Ostalo je još puno posla, puno je i odrađeno. Ono što je od nas zavisilo, sa programom UNDP-ija, a taj program je vredan 54.000 maraka. Pomogli su opština Šamac i prijatelji kluba, pa sada imamo potpuno funkcionalan pomoćni teren. I glavni teren je spreman, ali ga ne možemo koristiti zbog nedostatka klupskih prostorija. Uništila ih je voda prošle godine“, referiše Evđić.
Tri kola pre kraja šampionata, Borac je umakao komšijama iz Modriče za nedostižnih 10 bodova.

„Naši igrači bili su više nego korektni. Nakon kataklizme koja je snašla šamačko područje, ostali su na okupu. Bili smo jedna osakaćena, ali izuzetno složna porodica. Šest iskusnijih igrača, uz naše mlađe snage iz juniorskog pogona, mi smo ostvarili veliki uspeh. Izdigli smo se iznad svih nevolja, zbili redove, izborili povratak u Prvu ligu RS. Sve utakmice u ulozi domaćina odigrali smo u Donjoj Dubici kod Odžaka. Sada ćemo da sednemo, da vidimo kakve su ambicije, ko će otići , a ko ostati. Šta želimo i kakvi su nam dometi. Za sada, nemamo svoj stadion, odnosno, nemamo klupske prostorije“, kaže trener Predrag Lukić.

Uzalud teren bez klupskih prostorija, ali rezultati su za svaku pohvalu. Dakle, ovo je period takmičarskih ostvarenja i iščekivanja da počnu radovi na izgradnji glavne klupske infrastrukture.
Do tada je pehar bez vitrine…

Autor: Slađan Jeremić

Izvor: SPORT DC

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” Na ovogodišnjem sjajno organizovanom Košarkaškom turniru učestvovalo je 37 ekipa, od čega 23 seniorskih, devet juniorskih i pet ekipa veterana. Ekipa “Medic ...