Home / IZBORI 2014 / Pavić: Međunarodna zajednica se direktno miješa u kampanju

Pavić: Međunarodna zajednica se direktno miješa u kampanju

PRIJEDOR – Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić izjavio je večeras u Prijedoru da se u posljednje vrijeme međunarodna zajednica direktno miješala u izbornu kampanju u Republici Srpskoj i stavila na jednu stranu.

On je novinarima u prijedorskom naselju Pećani izjavio i da međunarodna zajednica vodi kampanju koja je neprimjerena za bilo koju državu i za bilo koju zemlju u svijetu, te da je voje nevladine organizacije i čak diplomatski kor “upregla” da učestvuje u kampanji i da “navija” za jednu stranu.

“Mislim da je to pogubno za BiH, jer što god se stranci više miješaju sve manje će biti BiH – to je logično jer u narodu raste otpor”, ocijenio je Pavić.

On je istakao i da DNS smatra da uvijek treba pustiti na slobodu građanima da oni biraju vlast koja treba da ih predstavlja.

“Kakva je vlast, takvi su i građani i vlast ne može biti drugačija od građana, a naročito ne može biti po volji stranaca”, smatra Pavić.

On je dodao da će to što se u ovom trenutku radi uticati i na regularnost izbora.

“Taj se uticaj neće osjetiti na rezultat izbora, jer smatram da će Koalicija SNSD-DNS-SP pobijediti, ali će ostati gorak ukus miješanja stranog faktora u izbore”, rekao je Pavić.

Prema njegovim riječima, visoki predstavnik je sve nametnuo – od prenošenje zakonodavne nadležnosti na BiH i na kraju treba da nametne i izbore.

“Očekujem da će oni do kraja kampanje shvatiti da se ne treba na taj način miješati u izbore u BiH i da nisu naši građani takvi da ne znaju ko je za šta zaslužan, da li neko radi, da li se neko bavi kriminalom i slično”, naglasio

je Pavić.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Đokić: Usmjeriti pažnju na energetiku

DERVENTA – Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić poručio je večeras u Derventi da je potrebno usmjeriti daleko više pažnje u oblast energetike i agrarne privrede, te da to mora ...