Home / NOVOSTI / HRONIKA / Paketići za djecu sa posebnim potrebama *(VIDEO)

Paketići za djecu sa posebnim potrebama *(VIDEO)

Povodom novogodišnjih i božićnih praznika, načelnik opštine Modriča Mladen Krekić sa saradnicima 27. decembra 2016. godine, uručio je paketiće za djecu sa posebnim potrebama.

paketici_djeci_sa_posebnim_potrebama_03

Paketići  su uručeni u Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama „Sunce Oberwallisa“, koji je otvoren u oktobru 2015. godine. Izgradnju i opremanje Dnevnog centra finansirala je švajcarska Fondacija „Oberwallis – Djeca našeg svijeta“ koja je za realizaciju ovog projekta obezbjedila 250 hiljada evra. Podjeli paketića prisustvovao je i Branko Vidić, inicijator izgradnje Dnevnog centra, Modričanin koji živi i radi u Švajcarskoj.

paketici_djeci_sa_posebnim_potrebama_02

Načelnik opštine Mladen Krekić se ovom prilikom obratio djeci i njihovim roditeljima te im poželio srećne novogodišnje i božićne praznike.

„Danas sam u ovom centru rekao i koje su to naše ambicije za naredni period. Nedavno smo bili u Švajcarskoj gdje nam je potvrđen nastavak ovog divnog projekta, koji podrazumijeva izgradnju kafeterije i dječijeg obdaništa. Na taj način će se spojiti djeca koja redovno pohađaju obdanište i djeca sa posebnim potrebama. To je inkluzija koja će izazvati još veći osmijeh kod ove dječice“, rekao je načelnik Krekić.

paketici_djeci_sa_posebnim_potrebama_01

Opština Modriča je u saradnji sa TC Robot obezbijedila paketiće za 45 korisnika Dnevnog centra, kako bi im uljepšala predstojeće praznike.  Ovom prilikom uručeni su i paketići koje je obezbijedio Miroslav Vidaković zaposlen u njemačkoj firmi „Hatec“. Organizovana je priredba koju su izvela djeca sa posebnim potrebama koja borave u centru.

paketici_djeci_sa_posebnim_potrebama_04

„Ovdje radim već mjesec dana. Bitno je da je zajednica primijetila ovu djecu. Uključivanjem u razne aktivnosti oni se socijalizuju. Želim da se zahvalim na podjeli paketića“, izjavila je Marina Teofilović, diplomirani specijalni edukator i rehabilitator.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...