Home / NOVOSTI / HRONIKA / HO Srcem za Modriču i učenici iz Dugog Polja po drugi put zajedno u akciji *(FOTO)

HO Srcem za Modriču i učenici iz Dugog Polja po drugi put zajedno u akciji *(FOTO)

I ove godine kao i prošle godine naš član Humanitarne organizacije ,,Srcem za Modriču“ i podpresjednik iste Mitar Kršić je odlučio je da uključi i djecu u humanitarni rad. Ove godine je on sa djecom koju uči kao i ostalom djecom iz JU OŠ,,Sveti Sava“ Modriča, područna škola Dugo Polje, da pokrene akciju „Jedan slatkiš za svog druga“, tako što su učenici donosili slatkiše i pakovali ih u novogodišnje paketiće.
Zamolio nas je da mu pomognemo u pomenutoj akciji tako što bi HO,,Srcem za Modriču“ kupila toj djeci paket školskog pribora koji će svakako služiti u radu. Odmah na molbu o pomoći priskačemo jer, kako u našem plan rada kaze u jednoj stavci, da ćemo i pomagati seoske škole.

Danas je Mitar Kršić zajedno sa troje djece iz svoje škole obišao JU OŠ,,Sutjeska“, područna škola Donji Kladari. Tu je ih dočekala i naša današnja domaćica učiteljica Nada Ignjatović zajedno sa svojih sedam učenika rasporedjenih u 4 razreda. Vidjevši i ove godine učitelja Mitra i sama su se djeca obradovala jer nisu ni ove godine zaboravljeni. U ime HO,,Srcem za Modriču“ djeci i njihovoj učiteljici Nadi obratio se Mitar Kršić koji je rekao sledeće:
–  “I ove godine smo u Kladarima jer i sam sam radio u ovakvim teškim uslovima pa najbolje razumijem učiteljicu Nadu kao i njene učenike sa kakvim se sve poteškoćama susreću u radu. Ove godine samnom je došlo troje djece koju učim i koju sam učio, prvenstveno da vide svoje drugare kojima su skupljali slatkiše a prije svega da se uče humanosti jer kako se kaže, svijet na mladjima ostaje, tako se isto nadam da će ovi učenici krenuti stopama svoga učitelja pa da preuzmu od njega humanitarni rad. Danas je samnom došlo samo troje učenika ali vjerujte u našoj školi u Dugom Polju ima dosta više djece koja bi došla ali zbog školskih obaveza nisu mogla doći“ – zaključio je Mitar.

Zajedno sa učiteljom Mitrom na ovoj akciji su bili učenici Dijana Smiljčić, Dejan Popović i Nataša Popović, koji su ovom prilikom podijelili svojim drugarima novogodišnje paketiće, dok je učitelj predao školski pribor učiteljici Nadi pa da ona rasporedi kako kome treba.
Učiteljica Nada Ignjatović zahvalila se na poklonima kao što i sama reče:
–  “Zahvaljujem se u ime djece jer ova djeca pohadjaju školu u dosta teškim uslovima. Sama činjenica da su upitanju 4 razreda možete tek zamisliti kako je raditi jer svaki učenik traži pažnju i znanje.”
Ali Nada se ne žali, kaže dobro je da ima i ovaj posao jer mnoge naše kolege su nažalost bez posla, tako sam zahvalna Bogu i na ovom poslu.
Nakon podjele paketića naši domaćini su spremili program tako što su kroz recitaciju zaželili nam sve najljepse u 2017. godini i uručili nam poklon da se sjećamo ove posjete.

Vaša Srcem za Modriču

Izvor: Srcem za Modriču

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...