Home / NOVOSTI / HRONIKA / PAKETIĆI ZA DJECU SA POSEBNIM POTREBAMA

PAKETIĆI ZA DJECU SA POSEBNIM POTREBAMA

Povodom novogodišnjih i božićnih praznika, načelnik opštine Modriča Mladen Krekić sa saradnicima danas, 31. decembra 2015. godine, uručio je paketiće za djecu sa posebnim potrebama.

Ove godine djeci su paketići  bili uručeni u novoizgrađenom Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama „Sunce Oberwallisa“, koji je svečano otvoren 17. oktobra 2015. godine. Izgradnju i opremanje Dnevnog centra finansirala je švajcarska Fondacija „Oberwallis – Djeca našeg svijeta“ koja je za realizaciju ovog projekta obezbjedila 250 hiljada evra. Podjeli paketića prisustvovao je i Branko Vidić, inicijator izgradnje Dnevnog centra, Modričanin koji živi i radi u Švajcarskoj.

Načelnik opštine Mladen Krekić se ovom prilikom obratio djeci i njihovim roditeljima te im poželio srećne novogodišnje i božićne praznike.
„Danas po prvi put, sa sretnim okolnostima, dolazimo u Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama, dolazimo u njihov objekat da im podijelimo paketiće. Uz mali program koji je organizovan pokušali smo da ovu dječicu uveselimo. Ovu priliku bih iskoristio da svojim građanima, građanima opštine Modriča, čestitam Novu godinu, čestitam božićne praznike, čestitam sve od srca i želim im sve ono što im njihovi najmiliji žele. Želim da imaju što manje problema i da živimo sa puno zdravlja, veselja i sreće,“ rekao je načelnik Krekić.

Ovom prilikom organizovana je priredba koju su izvela djeca sa posebnim potrebama koja pohađaju nastavu u specijalnom odjeljenju OŠ „Sutjeska“ i Amaterska scena mladih iz Modriče. Pedeset paketića za djecu sa posebnim potrebama obezbjedila je opština Modriča.

„Bez obzira što su mentalno nedovoljno razvijana ova djeca znaju da se raduju, znaju da dolazi Djed mraz i da će dobiti paketiće. Već niz godina, od osnivanja Udruženja 2001. godine, načelnik je donator dječijeg osmijeha i oni to veoma dobro znaju i prepoznaju. Svaki put se obraduju načelniku jer znaju da im on uvjek nešto donese na poklon,“ rekla je Ljiljana Jovanović, sekratar Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima.

„Mislim da se ova djeca raduju paketićima i Djedu mrazu kao i djeca koja nemaju smetnje u razvoju. Ovo za njih puno znači, jednu veliku radost,“ rekla je, Slobodanka Stokić, majka četvorogodišnjeg dječaka sa smetnjama u razvoju.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...