Home / NOVOSTI / HRONIKA / Pakao Tešanjskog pravoslavca povratnika… *(FOTO)

Pakao Tešanjskog pravoslavca povratnika… *(FOTO)

Našoj redakciji obratio se Sead Muftić iz Tešnja, novinar i urednik internet stranice www.avantura.ba, a takođe i član udruženja Paintballclub Avantura Tešanj, sa molbom da objavimo jedan članak. Tim povodom spojio nas je i sa autorom tog teksta, Suadom Ibrahimovićem, članom Humanitarnog udruženja “Omaha” iz Tešnja koji nam je i potvrdio informaciju.
Mi njihovu objavu prenosimo u cjelosti.

Pakao Tešanjskog pravoslavca povratnika..

Danas prvog dana bajrama posjetili smo i porodicu Stojčinović Milorada iz sela Medakovo opčina Tesanj u sklopu aktivnosti podjele bajramskih paketa.
Ono sto smo zatekli i vidjeli graničilo je sa granicama mogućeg..
Milorad Stojčinović “živi” u uslovima za koje slobodno mogu reci da do sada nisam vidjeo..
Da li za ovo zna vlast MZ Medakovo?
Da li za ovo znaju općinske vlasti u Tešnju?
Pa dragi moj narode ovde gdje živi Stojčinović Milorad nije mjesto ni psu…da li Medakovo pripada Tešnju i da li Stojčinovići pripadaju Medakovu?
Ma je li moguće da se za ovo nezna ili neće da zna ..dali to ima veze sto je on Milorad ili je zbilja savjes nas sugrađana toliko otupila da ovo možemo ravnodušno gledati..
Dajte vlasti MZ Medakovo učinite nešto ako Boga znate, posjetite ovo mjesto i ako niste sposobni obratite se nekome ko jest i ko je nadležan za ovo..
Suad Ibrahimović, Tešanj…

Dragi prijatelji, molimo Vas da pomognetu ovom čovjeku a ako niste u mogućnosti barem da podijelite ovaj link…Hvala svim dobrim ljudima koji se odazovu na ovaj apel….
Sramota za načelnika općine Tešanj Suada Huskića…

Naknadno smo dobili i informaciju o osobi preko koje se može doznačiti pomoć za porodicu Stojčinović:

Svi koji žele pomoći mogu da se obrate na fb profil:  Dušanko Kitić ili na broj telefona  065 958 577.
Iako naš portal objavljuje prvenstveno vijesti sa ovog područja, postavili smo i ovu objavu sa nadom da će se naći i odazvati ljudi dobre volje i pomoći ovoj porodici.

Izvor / foto:   Regija Doboj vijesti / Suad Ibrahimović

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...