Home / NOVOSTI / SPORT / “Oživjela” bob staza na Trebeviću!

“Oživjela” bob staza na Trebeviću!

Nakon 24 godine, u ponedjeljak, 15. septembra, prve sanke na točkovima spuštene su niz dio obnovljene bob staze na Trebeviću.
Učinila je to posada reprezentacije Slovačke koja je održala trening na Trebeviću.

Upravo zahvaljujući slovačkom timu i naši reprezentativci dobili su priliku da se spuste niz stazu.

“Slovaci su nam posudili sanke i prvi koji se spustio bio je naš junior Darijan Hunček. Slovaci su tu do petka, te će danas još jedan junior imati priliku da se spusti niz ovu ljepoticu”, rekao je za MONDO Senad Omanović, predsjednik Sankaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina će od Međunarodne sankaške federacije dobiti 15 sanki na točkovima. Iako su u našem Sankaškom savezu očekivali da će do sada sanke stići u naš glavni grad, to se još uvijek nije dogodilo. Iz Saveza su optimisti i nadaju se da će u sanke u olimpijski grad uskoro biti dostavljene.

Podsjećamo, upravo zahvaljujući Omanoviću koji je pokrenuo inicijativu obnove ove bob staze, ona je osposobljena za suhe treninge, te bi u budućnosti trebala biti glavni regionalni trening centar.

Autor: mondo.ba, Samir Cacan
“Oživjela” bob staza na Trebeviću!.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” Na ovogodišnjem sjajno organizovanom Košarkaškom turniru učestvovalo je 37 ekipa, od čega 23 seniorskih, devet juniorskih i pet ekipa veterana. Ekipa “Medic ...