Home / NOVOSTI / HRONIKA / Otvorena konzularna kancelarija Generalnog konzulata Republike Srbije *(VIDEO)

Otvorena konzularna kancelarija Generalnog konzulata Republike Srbije *(VIDEO)

U Modriči je danas, 7. maja 2019. godine otvorena konzularna kancelarija Generalnog konzulata Republike Srbije sa sjedištem u Banja Luci. Kancelarija je smještena u Srpskom kulturnom centru. Otvaranju su prisustvovali generalni konzul Vladimir Nikolić, pomoćčnik ministra za konzularne i pravne poslove u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije Aca Jovanović, načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, predsjednik Skupštine opštine Siniša Nikić i direktori javnih preduzeća i ustanova.

U okviru specijalnih veza između Republike Srbije i Republike Srpske počelo se sa realizacijom određenih projekata u interesu građana. S tim ciljem je otvorena konzularna kancelarija u kojoj će građani moći predavati razne zahtjeve vezano za državljanstvo i druge dokumente a nakon dodatnog tehničkog opremanja i zahtjeve za izdavanje putnih isprava. To je četvrta kancelarija otvorena u Republici Srpskoj a opsluživaće građane Modriče i susjednih opština. Biće otvorena svakog drugog mjeseca – zadnja subota u tom mjesecu. Prvi konzularni dan kancelarije u Modriči je 29. jun u povodu Vidovdana – Dana opštine.

 

„Srce mi je puno što će prvi konzularni dan biti 29. juna,  u okviru Vidovdanskih svečanosti kada građani Modriče proslavljaju dan svoje opštine“, istakao je generalni konzul Vladimir Nikolić.

„Želim da se zahvalim načelniku Krekiću i odborniku Milutinu Popoviću koji su pokrenuli inicijativu za otvaranje ove kancelarije. U svim otvorenim kancelarijama veliko je interesovanje građana za konzularni dan. Ovo je način da se približimo građanima kako bi oni na lakši način ostvarivali svoja prava“, rekao je pomoćnik ministra  Aca Jovanović.

 

„Danas je za nas veliki i svečan dan. Kancelarija je možda mala ali za nas ima ogromno značenje. Otvaranjem kancelarije omogućili smo građanima Modriče i susjednih opština da lakše ostvare željena prava. Neizmjerna zahvalnost konzulu i pomoćniku ministra na uloženom trudu za realizaciju ovog projekta. Ovim smo otvorili mogućnost saradnje i u drugim oblastima društvenog života“, izjavio je načelnik Krekić.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...