Home / NOVOSTI / HRONIKA / 9.maj, Dan pobjede nad fašizmom *(VIDEO)

9.maj, Dan pobjede nad fašizmom *(VIDEO)

Dan pobjede nad fašizmom, 9.maj u Modriči je obilježen  poetskim časom i  polaganjem vijenaca ispred Spomenika poginulim žrtavama fašističkog terora u Gradskom parku.

 

U ime Opštine Modriča vijence su položili načelnik opštine Mladen Krekić i zamjenik načelnika Nikola Savić, predsjednik i potpredsjednik Skupštine opštine Siniša Nikić i Velibor Cvijić,  prestavnici Subnor-a, Opštinske boračke organizacije, veterana rata VRS, ratnih zarobljenika i logoraša, republičkih organa, javnih ustanova i preduzeća opštine Modriča, delegacije Udruženja penzionera Modriča i Moto kluba „Noćni vukovi“. Brojni građani Modriče prisustvovali su polaganju vijenaca i odali počast poginulim žrtvama fašističkog terora.

 

 

 

Magistar – ekspert istorijskih nauka Đorđe Nijemčević pozdravio je prisutne, naglasio da je Modriča   dala značajan doprinos u antifašističkoj borbi. Na kraju je poslao poruku mira svima koji obilježavaju Dan pobjede nad fašizmom.

 

„Modriča je bila malo mjesto sa oko 19.000 stanovnika ali je dala veliki doprinos u antifašističkoj borbi. Oko 850 boraca je učestvovalu u ratu od čega je 288 poginulo, a 433 su žrtve ratnog terora. Zahvaljujem se svima koji su danas došli da ispred Spomen kosturnice odaju dužnu poštu našim herojima. Oni su dali sve od sebe za slobodu koju danas imamo. Ovim prenosimo poruku mladim generacijama da ćemo im u amanet ostaviti slobodu“, istakao je Đorđe Nijemčević.

 

„Sa današnjeg obilježavanja šaljemo poruku mira i slobode za koju su mnogi dali svoje živote. To su bila teška vremena kada su počinjeni strašni zločini koji se nikada više ne bi smjeli ponoviti. Danas obilježavamo jedan od najznačajnijih istorijskih datuma koji se mora tradicionalno poštovati i cijeniti sloboda koju danas imamo“, rekao je načelnik Krekić.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TV K3.

Video ćemo ubrzo postaviti…

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...