Home / NOVOSTI / HRONIKA / Otvoren sajam ruralne privrede i turizma “Tarevci 2015”

Otvoren sajam ruralne privrede i turizma “Tarevci 2015”

MODRIČA – U naselju Tarevci kod Modriče danas je otvoren Sajam ruralne privrede, turizma i kulturno-umjetničkog stvaralaštva na kojem učestvuje 56 izlagača iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Sajam “Tarevci 2015” otvorila je pomoćnik ministra trgovine i turizma Republike Srpske Aleksandra Trifković, koja je rekla da je ova manifestacija prilika da se predstavi turistička ponuda Srpske, kao i turistički potencijali Modriče i poljoprivredni proizvodi ovog područja.

Ona je naglasila da je Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske u prethodnom periodu pružalo podršku ovoj manifestaciji koja se održava u povratničkom bošnjačkom naselju Tarevci.

– I u budućem periodu podrška ovoj manifestaciji neće izostati – naglasila je Trifkovićeva.

Sajam je počeo u četvrtak, 30. jula, okruglim stolom pod nazivom “Vizija i strategija razvoja seoskog turizma na području opštine Modriča”.

tarevci22015Direktor opšte poljoprivredne zadruge “Tarevci” Nithet Sulejman rekao je da su danas, trećeg dana manifestacije, koja se održava u centru Tarevaca na glavnom seoskom trgu, izloženi poljoprivredno-prehrambeni proizvodi, predmeti i oprema, sitne životinje i predstavljen projekat “Agro-biznis centar Tarevci”, u okviru koga je i trokomorna hladnjača kapaciteta 240 tona, čije je instalisanje u završnoj fazi.

Sulejman je naveo da će večeras biti održana smotra osam kulturno-umjetničkih društava iz BiH, Hrvatske i Srbije, a prije zatvaranja Sajma biće proglašen i najbolje uređen izložbeni štand.

tarevci1 2015Otvaranju Šestog sajma ruralne privrede, turizma i kulturno-umjetničkog stvaralaštva, koji je dio višednevne privredno-kulturne manifestacije “Ljeto u Tarevcima”, prisustvovali su Miroslav Tadić iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, zamjenik ministra civilnih poslova u Savjetu ministara BiH Đorđe Milićević, predsjednik Zadružnog saveza Republike Srpske Rajko Kulaga, predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja Federacije BiH Avdo Muslimović i zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić.

Sajam organizuje Poljoprivredna zadruga “Tarevci” u saradnji sa opštinom Modriča, Poljoprivrednim zadružnim savezom Republike Srpske i Nezavisnim biroom za razvoj Modriča.

Pokrovitelji Sajma su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, federalno Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak i Vlada Tuzlanskog kantona.

Izvor: Glas regije

Album fotografija koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga pridodajemo kao dopunu informacije. Fotografije je snimio urednik portala modričainfo.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...