Home / NOVOSTI / BiH / Omladina Modriče, Tarevaca i Odžaka na istom putu

Omladina Modriče, Tarevaca i Odžaka na istom putu

DO POMIRENJA, MAKAR I DRAMATIČNO
Projekat je u četvrtoj, završnoj godini realizacije

MODRIČA – Srednjoškolci Modriče, Tarevaca i Odžaka ulaze u završnicu projekta PRO – Budućnost pod nazivom „Dramatično pomirenje“.Naime, opština Modriča aplicirala je i izabrana je kao jedna od 30 lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini koja zajedno sa Gradačcom čini partnersku grupu.

Učenici SŠC“Jovan Cvijić iz Modriče, zatim đaci iz SŠC“Pero Zečević“ iz Odžaka i Sekcija mladih iz Tarevaca okupili su se i u pripremi projekta radili pripremu zajedničke predstave. Tako je neformalna grupa mladih iz Odžaka, koja broji četiri člana, pripremila perfomans „Van sebe“. Sekciju mladih iz Tarevaca čini 11 članova i oni su odradili tri odvojena teksta iz poznatih bh.drama u performansu „Od problema do smeha“.

Sedam članova sekcije SŠC“Jovan Cvijić“ iz Modriče napravilo je obradu pesme „Boje života“, predstavljajući sebe, ali i pristup čoveka ljudskom stvaralaštvu.

Poslali jasnu poruku

Tri neformalne grupe mladih zajedno su izveli tri predstave u Modriči, Tarevcima i Odžaku i, uprkos amaterizmu, pokazali su dubinu dramskog izražavanja, šaljući jasnu poruku o značaju pomirenja i ljudskog uvažavanja.

 

NASTUP U TAREVCIMA

 

Projekat „Dramatično pomirenje“ podržan je od strane USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Karitasom Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim većem u Bosni i Hercegovini.

Sledi završnica projekta u Konjicu, 14.maja.

Autor: Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Omiljena ljetna poslastica: po čemu se razlikuju „gelato“ i sladoled?

Pronađite najpopularnije brendove ekskluzivno u Tropic i mojMarket trgovinama Iako Italijani riječ „gelato“ koriste za opisivanje sladoleda, u mnogim drugim zemljama, naročito onim sa engleskog govornog područja, ta dva pojma ...