Home / NOVOSTI / HRONIKA / OFK Beograd pobednik 8.Memorijala „Dr Milan Jelić“

OFK Beograd pobednik 8.Memorijala „Dr Milan Jelić“

ROMANTIKA I U MODRIČI

MODRIČA – Kadeti OFK Beograda pobednici su 8.Memorijala „Dr Milan Jelić“ koji je u protekla dva dana održan u Modriči u sežanje na ranijeg predsednika Republike Srpske i prvog čoveka fudbala u Srpskoj i u BiH. Beograđani su u finalu pobedili Zvijezdu 09 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Ofk Beograd i Zvijezda 09 u finalu su igrali bez golova, ali je sreća sa „bele tačke“ pogledala tim sa stare Karaburme.

PETAR ČUČAK – PRVI GOLMAN TURNIRA

Najsigurniji golman turnira bio je Petar Čučak iz tima pobednika.

„Dva penala nije bilo teško odbraniti. Ovde sam bio pre dve godine sa starijom generacijom. Ovo mi mnogo znači za nastavak moje karijere, motiviše me. Turnir je bio odličan i sve je bilo kako treba. Prošle godine bili smo treći, sada smo prvi. Ponovo ćemo doći“, rekao je Čučak.

Najefikasniji strelac je Ibrahim Kadrić iz dobojske Sloge koja nije stigla do završnice takmičenja, postigao je tri pogotka, dok je najbolji igrač turnira kapiten Zvijezde 09 Nikola Stanišić.

„Znači mi puno da sam proglašen najboljim. Ipak, mislim da je ovo produkt kolektiviteta. Zahvalan sam saigračima, stručnom štabu i rukovodstvu kluba. Malo je nedostajalo da budemo najbolji. Dolazimo i naredne godine“, obećao je Nikola Stanišić.

Razumljivo, zadovoljan je bio je i trener „romantičara“ Dejan Simić, njegov tim je po drugi put prigrlio trofej u Modriči.

„Prepoznatljiva je naša škola fudbala. Uvek smo bili proizvođači velikih asova i poznatih fudbalera. Bez lažne skromnosti, imamo jednu od najboljih omladinskih škola u Srbiji i regionu. To mora doneti rezultate. U Modriči nam je bilo prelepo, organizacija za svaku pohvalu, domaćin gospodstven. Ponosan sam na naše mladiće, zasluženo smo najbolji“, rekao je Simić.

NAJBOLJI IGRAC MEMORIJALA – NIKOLA STANIŠIĆ

Organizator Memorijala bio je FK“Alfa Modriča“, čiji je predsednik Petar Jelić  zahvalan svim učesnicima , ali i institucijama i pojedincima koji su podržali ovu manifestaciju. Izrazio je nadu da će neko od mladića da dosegne zvezdane fudbalske visine.

„Mislim da smo još jednom pokazali sa kakvim talentima raspolažemo na ovim prostorima. Nastavićemo da organizujemo ovakve manifestacije kako bi deca dobila priliku da se međusobno nadmeću sa vršnjacima sa prostora bivše Jugoslavije. Ovaj turnir nikada nije donosio čarke i neugodnosti. On je pravi put kako ta deca treba da se razvijaju. Hvala svima koji su učestvovali, bili uz nas kako bi sve ovo uspelo“, poručio je Petar Jelić.

U susretu za 3.mesto Sarajevo i Alfa Modriča odigrali su nerešeno 1:1, ali su penali doneli Sarajlijama treću poziciju.

Ovu dvodnevnu manifestaciju podržali su Kabinet predsednika Republike Srpske, FS BiH, Opština Modriča i drugi subjekti i pojedinci. Medijski pokrovitelj bila je Radio – televizija Republike Srpske.

Slađan JEREMIĆ

 

REZULTATI:

Alfa Modriča – Sloga Doboj 5:0

Zvijezda Gradačac – Ljubić Prnjavor 3:1

Sloga Doboj – Bratstvo Gračanica 5:3

Zvijezda 09 – Borac Šamac 4:1

OFK Beograd – Zvijezda Gradačac 1:0

Sarajevo – Sloga Doboj 3:1

Zvijezda 09 – Crvena zvezda Beograd 2:1

 

POLUFINALA:

Ofk Beograd – Alfa Modriča 1:0

Sarajevo – Zvijezda 09 0:1

 

UTAKMICA ZA TREĆE MESTO:

Alfa Modriča – Sarajevo 1:1 (penalima 3:4)

 

FINALE:

Zvijezda 09 – OFK Beograd 0:0 (penalima 3:5)

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...