Home / NOVOSTI / HRONIKA / UČENICI IZ DUGOG POLJA POSJETILI 8. MEMORIJALNI TURNIR ,,DR MILAN JELIĆ“ *(FOTO)

UČENICI IZ DUGOG POLJA POSJETILI 8. MEMORIJALNI TURNIR ,,DR MILAN JELIĆ“ *(FOTO)

Danas je u Modriči završen 8. Memorijal ,,Dr Milan Jelić“ na kojem su u konkurenciji od 12 ekipa najuspješnija bila ekipa OFK Beograd. Pored brojnih posjetilaca na ovome turniru tu se zatekla i simpatična grupa od oko pedesetak osnovaca i nekoliko njihovih učitelja koji su danas pratili utakmicu između kadeta NK Zvijezda Gradačac i kadeta OFK Beograd.

Nedugo zatim otkrili smo razlog njihovog prisustva i to putem fotografija na FB profilu učitelja Mitra Kršića iz Dugog Polja kod Modriče.
Kontaktirali smo ga i on se ljubazno odazvao i za portal modričainfo odgovorio na par naših pitanja.

Danas ste imali interesantan izlet i možete li nam reči malo više o tome.
–  “Da danas smo imali mali izlet u Modriču. Prvo smo prisustovali predstavi koja je priređena u Srpskom kulturnom centru a povodom “Nedelje dječijih prava” za učenike od prvog do petog razreda Osnovnih škola ,,Sveti Sava“ i ,,Sutjeska“.  Nakon predstave obišli smo grad Modriču i učenicima kroz šetnju pokazali sva važnija mjesta i institucije u našoj opštini. Dok smo se spremali za ovaj izlet poklopio nam se i sam termin održavanja memorijalnog turnira pa sa djecom odlazimo na stadion gdje imaju priliku da posmatraju jedno polovrijeme utakmice između kadeta NK Zvijezda Gradačac i kadeta OFK Beograd. Na djecu pored predstave koja je izvrsno organizovana i ova posjeta utakmici i Modričkom stadionu ostavlja velike utiske jer vraćajući se u naša sela Dugo Polje i Botajicu djeca su bila oduševljena jer mnogima učenicima je ovo prva predstava i prva posjeta jednom većem stadionu. Takođe moram reći da organizator ovoga izleta nisam samo ja, već nas pet učitelja. Svi smo se brzo dogovorili oko današnjeg izleta i oko plana posjeta, i svima nam je drago da je izlet u potpunosti uspio.“

 Koliko je ukupno učenika bilo prisutno na današnjem izletu?
–  “Na današnjem izletu bilo je ukupno 50 učenika iz škola iz Dugog Polja i Botajice uz pratnju mojih koleginica i kolega Mirne Babić, Maje Dujković, Bojana Vidakovića i Aleksandra Vidakovića.”

 

Da li je neko pomogao u organizaciji izleta?
–  “Današnji izlet su finansirali jednim dijelom roditelji djece, ulaznice i dio novca za prevoz, a drugi dio tj većinski dio troškova prevoza snosio je prevoznik Vidra Turs iz Dugog Polja koji je ovaj put častio naše učenike sa preuzimanjem velikog dijela troškova puta do Modriče i nazad, na čemu im se najiskrenije zahvaljujem u svoje lično ime, u ime učenika,kao i u ime kolega naših jer učinili su veliko dijelo za naše učenike.

Ovo je jedna interesantna i lijepa priča, tim više što ste posjetili stadion na dan održavanja Memorijalnog turnira u čast našeg velikana dr Milana Jelića. Imate li neku poruku za kraj ovog razgovora?
–  “Svakako, ovo je još jedna lijepa priča iz naše okoline jer i sami znamo koliko je dr Milan Jelić volio djecu i koliko je na razne načine ulagao u djecu i omladinu. Pa i današnja posjeta modričkom stadionu ove djece može se shvatiti i kao čin poštivanja lika i djela dr Milana Jelića. Nadam se da će se ovakvi primjeri slijediti jer mnoga djeca iz seoskih područja nemaju priliku da pogledaju modrički stadion i utakmice na njemu. Osim toga, od malih nogu se djeca trebaju bolje upoznavati sa svojom okolinom, važnim mjestima kao i sa djelima naših uglednih sugrađana. To je jedan od  načina da na njih prenosimo sve ono pozitivno i da i oni sami kako odrastaju se ponašaju pozitivno i postanu dobri i poštovani ljudi.” – zaključio je Mitar Kršić.

U današnjim uslovima ovaj mali izlet može se posmatrati kao jedno nadasve lijepo i pozitivno djelo ovih mladih učitelja i nastavnika, pa iako je to skromno, ali trenutno je nešto najljepše sto su mogli uraditi za svoje učenike, jer djeca su vidjela i predstavu a potom i fudbalsku utakmicu.

Na kraju moramo pomenuti da smo već u nekoliko navrata pisali o različitim aktivnostima i akcijama oko škole u Dugom Polju koja se ističe kao pozitivan primjer na ovim prostorima.
To je prvenstveno zasluga ovih mladih ljudi tj učitelja i nastavnika koji tamo rade, koji iskazuju veliki entuzijazam i dobru volju i lijep su primjer za našu zajednicu.
Već se uočilo da tu prednjači veliki humanitarac, a kako mnogi i kažu, velik i dobar čovjek, cijenjen prosvjetni radnik Mitar Kršić. On takođe obavlja i dužnost i tzv domaćina u toj školi.
Za očekivati je nove aktivnosti i dobre vijesti iz ove škole.

Saradnik na prilogu i fotografije: Mitar Kršić
Obrada/autor: Zlatko Huravik / modričainfo

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...