Home / NOVOSTI / HRONIKA / Obilježen Evropski dan jezika

Obilježen Evropski dan jezika

Centar za promociju evropskih vrijednosti Europlus sprovodi projekat pod nazivom „Obrazovanjem do zapošljavanja“ na području Doboja, Modriče i Dervente. Projekat finansira Evropska unija. Jedna od projektnih aktivnosti je info kampanja o cjeloživotnom učenju koja je zvanično počela obilježavanjem Evropskog dana jezika u Doboju i Modriči.

U sklopu ove aktivnosti 29. septembra 2017. godine organizovan je događaj pod nazivom „Jezički kafić“ u Srpskom kulturnom centru Modriča. Na manifestaciji je učestvovalo oko pedeset modričkih osnovaca koji su prije same manifestacije učestvovali u radionicama na temu Evropski dan jezika. Mališani su smišljali slogane, pravili zastave evropskih zemalja, na različitim jezicima pisali istu poruku. Svoje radove predstavili su tokom manifestacije „Jezički kafić“. Osim predstavljanja radova slušali su priče animatora, rješavali zagonetke, družili se sa klovnom, a uz igru im je služena torta porijeklom iz tri evropske države i englesko piće čiji su sastav sami trebali da otkriju.

Za vrijeme dvočasovnog druženja uručene su i nagrade grupama:

  • „Evropski drugari“ – najusklađeniji s temom;
  • „“Leptirići“ – najkreativniji;
  • „The flower of Europe“ – nagrada za uloženi trud;
  • „Hranoljubci“ – najoriginalniji;
  • „Shining stars“ – najkreativniji naziv.

 

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...