Home / NOVOSTI / HRONIKA / Oduzeti droga i rezani duvan

Oduzeti droga i rezani duvan

DOBOJ – Pripadnici Centra javne bezbjednosti Doboj su na području Doboja, Petrova, Modriče i Pelagićeva pronašli i izuzeli ukupno oko 944 grama marihuane, 509 sjemenki indijske konoplje, te 5.898 grama rezanog duvana bez odgovarajuće dokumentacije.

Pretresom stana, koji kao član porodičnog domaćinstva koristi N.K. u Doboju, pronađeno je i izuzeto 366 komada sjemenki indijske konoplje, jedna lula sa tragovima marihuane i namjenski isječeni komadi PVC folije sa tragovima praha bijele boje.

Tokom pretresa porodične kuće, vlasništvo B.A, na području opštine Petrovo, pronađeno je i izuzeto 352 grama marihuane, 85 sjemenki indijske konoplje, lula, digitalna vaga, tri nargile sa vidljivim tragovima upotrebe i drugi predmeti.

U pretresu kuće koju koristi A.M. na području Pelagićeva, a pronađena su i izuzeta 592 grama marihuane, 34 sjemenke indijske konoplje, četiri pvc vrećice u kojim se nalazio rezani duvan u listu, ukupne težine 5.898 grama i digitalna vaga.

Pretresom kuće koju kao član domaćinstva koristi D.D. na području opštine Modriča pronađene su i izuzete 24 sjemenke indijske konoplje.

Ove aktivnosti provedene su u petak, 13. marta, u koordinaciji sa Okružnim tužilaštvom Doboj, s ciljem suzbijanja krivičnih djela neovlašćena proizvodnja i promet droga i omogućavanje uživanja droga.

Nakon dokumentovanja, protiv lica kod kojih je pronađena i izuzeta droga biće preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Dalji rad po predmetu koji se odnosi na pronađeni i izuzeti rezani duvan preuzela je nadležna Republička tržišna inspekcija.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...