Home / NOVOSTI / HRONIKA / Modrička “A’la mode” počela izvoziti

Modrička “A’la mode” počela izvoziti

KVALITETOM “NAPADAJU” EVROPU

Modna kuća “A’la mode” iz Modriče nedavno je isporučila prvu količinu robe u austrijski Graz u vrijednosti od 12.000 Eura iz asortimana proljeće/ljeto, odnosno suknje, hlače, sakoe, mantile i haljine.
“Posebno bih naglasio da izvozimo gotov proizvod, a ne uslugu poznatiju kao ‘lohn’ poslovi što radi većina BH firmi. Ovo je kompletan naš proizvod i na to smo izuzetno ponosni” kaže direktorica firme Indira Džaferspahić.
Osim Austrije, u toku je ugovaranje plasmana proizvoda i na tržište Njemačke, Holandije, Švicarske i Slovenije u koje su već poslati neki uzorci, a pripremaju se i modne revije u nekim većim evropskim gradovima.
U ovoj uglednoj Modnoj kući su odlučili da u narednim godinama svoju kompletnu proizvodnju usmjere na tržište Evropske unije zbog izuzetno loša situacija za tekstilce u našoj zemlji.
“Naše tržište je pretrpano uvoznom robom sumnjivog kvaliteta i to je jedan od glavnih razloga zašto ćemo se u narednom periodu više fokusirati na izvoz”, “objašnjava vlasnik firme Jasko Džaferspahić.
Modna kuća “A’la mode” uskoro obilježava 50 godina postojanja i to je najbolji dokaz njihovog kvaliteta i uspješnog poslovanja.
Modele Modne kuće “A’la mode” možete naći u svakom većem gradu u Bosni i Hercegovini.

Autor/slike: Čedo Cvijić

Izvor: MD NovineMD-Novine-LOGO 300px

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...